Ytrefilét av storfe
oppskrift på perfekt tilberedt skirt steak. lær hvordan du griller eller steker skirt steak for en saftig og smakfull hovedrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/2 kopp olivenolje
- 1/3 kopp soyasaus
- 4 vårløk, vasket og kuttet i to
- 2 store hvitløksfedd
- 1/4 kopp limesaft
- 1/2 teskje rød pepperflak
- 1/2 teskje malt spisskummen
- 3 spiseskjeer mørkebrunt sukker eller meksikansk brunt sukker
- 900 gram indrefilet av okse, delt i tre like deler
- Spesialutstyr: hårføner
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Varm opp kull, helst naturlige biter, til det dannes grå aske.
- 3I en blender, ha i olje, soyasaus, vårløk, hvitløk, limejuice, rød pepper, spisskummen og sukker, og kjør til en jevn puré.
- 4I en stor, kraftig frysepose med glidelås, legg i biter av skirt steak og hell over marinaden.
- 5Lukk posen, og fjern så mye luft som mulig.
- 6La kjøttet marinere i kjøleskapet i 1 time.
- 7Ta kjøttet ut av posen og tørk det forsiktig med papirhåndklær.
- 8Bruk en hårføner for å blåse vekk asken fra kullene.
- 9Når kullene er rene, legg kjøttet direkte på de varme kullene i 1 minutt på hver side.
- 10Når stekingen er ferdig, pakk kjøttet inn i et dobbelt lag med aluminiumsfolie, og la det hvile i 15 minutter.
- 11Ta kjøttet ut av folien, og spar folien og saften.
- 12Skjær kjøttet i tynne skiver på tvers av fibrene.
- 13Legg kjøttet tilbake i folieposen og vend det i saften.
- 14Server med grillede paprika og løk, hvis ønskelig.