
Aloo Pie med eple- og mangochutney
Lær hvordan du lager deilige aloo pies fylt med krydret potetfyll og serverer med frisk eple-mango chutney. En perfekt oppskrift for smakfulle måltider.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 2 modne mangoer, skrelt og i terninger
- 2. 1 Golden Delicious eple, skrelt og i terninger
- 3. 1/4 kopp lett brunt sukker
- 4. 1 spiseskje fersk, skrelt og tynnsnittet ingefær
- 5. 1/2 teskje finhakket sterk chili, som serrano
- 6. 1/4 kopp eplecidereddik
- 7. Kosher-salt og nykvernet pepper
- 8. 1/4 kopp vegetabilsk olje
- 9. 3 store eller 4 mellomstore røde poteter (ca. 450 gram), skrelt og i terninger
- 10. 1/2 søt løk, finhakket
- 11. 1/4 kopp finhakket grønn paprika
- 12. 1/4 kopp finhakket selleri
- 13. 1 fedd hvitløk, finhakket
- 14. 1 teskje malt spisskummen
- 15. Kosher-salt og nykvernet pepper
- 16. 1 1/2 kopper grønnsaksbuljong
- 17. 1/2 pund skrelte og rensede jumbo-reker (11–15 per kilo), hakket
- 18. 2 kopper hvetemel
- 19. 2 teskjeer bakepulver
- 20. 1 teskje Madras-karripulver
- 21. Kosher-salt
- 22. 3/4 kopp vann
- 23. 4 kopper rapsolje til steking
Fremgangsmåte
- 11. For chutneyen: Plasser mangoene, eplet, brunt sukker, ingefær og hot pepper i en food processor og pulsér til blandingen er klumpete og godt blandet. Overfør til en middels stor kjele og la det småkoke over middels høy varme. Tilsett eddik, smak til med salt og pepper, og la det småkoke til frukten er myk og eddiken har fått en mildere smak, rør av og til for å forhindre at det brenner seg fast. Ta kjelen av varmen og sett til side. Server varmt eller i romtemperatur.
- 22. For paifyllet: I en stor stekepanne, varm opp vegetabilsk olje over middels høy varme. Tilsett potet, løk, paprika, selleri og hvitløk, og la det koke til det er mykt, ca. 6 minutter. Tilsett spisskummen, salt og pepper. Bland godt slik at alle grønnsakene er godt krydret. Når potetene begynner å bli brune, tilsett grønnsaksbuljong, kok opp og skru ned varmen til lav. La det småkoke til væsken begynner å redusere, ca. 20-25 minutter. Når væsken er nesten fordampet, tilsett reker og dekk pannen med lokk. Ta av lokket når all væsken er absorbert, ca. 25 minutter. Ta av varmen og la det avkjøle til romtemperatur.
- 33. For deigen: I en stor bakebolle, bland mel, bakepulver, karri og 1/2 teskje salt. Tilsett vann litt etter litt og elt til deigen er godt blandet, myk men ikke klissete (du trenger kanskje ikke bruke alt vannet). Elt i 2 minutter på en lett melet overflate, og la deretter deigen hvile i minst 15 minutter i en stor bolle dekket med et fuktig kjøkkenhåndkle eller snu bollen opp ned på en ren arbeidsflate og la den hvile til den skal brukes.
- 44. Varm opp oljen i en gryte til 180 grader Celsius (360 grader Fahrenheit). Del deigen i 8 like store biter. Kjevl ut hver bit til sirkler på ca. 10 cm i diameter, og legg en stor skje med blantur i midten, pass på å ikke fylle for mye. Fukt en kant med vann, brett deigen over og forsegl ved å klemme kantene sammen med fingrene eller en gaffel. Legg forsiktig hver pai i den varme oljen og stek på begge sider til de er gyldne, ca. 3-5 minutter. La dem renne av på brunt papir eller papirhåndklær.
- 55. Server paiskivene med eple-mango chutney.





