
Kortversjon av marokkansk grønnsaks-tagine med couscous
oppskrift på en rask og smakfull marokkansk grønnsaks-tagine servert med couscous. enkel å lage for en smakfull middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 2 ss ekstra virgin olivenolje
- 2. 1/2 middels gul løk, kuttet fra rot til topp i 1/4-tommers tykke skiver
- 3. Én 440-gram boks kikerter, avrent
- 4. 1/3 kopp gule rosiner eller hakkede tørkede aprikoser
- 5. 1 ss harissa eller 2 ts sriracha, pluss mer etter ønske
- 6. 3/4 ts malt kanel
- 7. 3/4 ts malt spisskummen
- 8. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 9. 3 hele hermetiske tomater, skrelte
- 10. Én 280 grams pakke frossen, hakket smørnut squash
- 11. 1/3 kopp grønne oliven uten stein, knust med siden av en kniv
- 12. 1 kopp couscous
- 13. 2 ss hakket fersk koriander
Fremgangsmåte
- 11. Varm opp oljen i en stor stekepanne over middels høy varme. Tilsett løken og kok, rør av og til, til den er brunet, ca. 7 minutter. Tilsett kikerter, rosiner, harissa, kanel, spisskummen, 1/2 teskje salt og 1/4 teskje pepper, og kok, rør om, til krydderne er ristet, ca. 30 sekunder.
- 22. Arbeid over pannen, riv tomatene i store biter med hendene og tilsett i pannen; tilsett 2 kopper vann. Senk varmen til middels lav, dekk til og la det småkoke til tomatene og kikertene har blitt myke, ca. 12 minutter. Rør inn squash og oliven, dekk til og kok til squashen er mør, ca. 5 minutter. Rør forsiktig, slik at du ikke knuser squashen for mye, og la det småkoke uten lokk til sausen er litt tykkere, ca. 5 minutter.
- 33. Mens taginen småkoker, forbered couscousen i henhold til pakkens anvisninger.
- 44. Ta taginen av varmen, og rør inn koriander. Juster krydderet med mer salt, pepper og harissa. Fordel couscousen på fire tallerkener, og øs taginen over. Server med ekstra harissa ved siden av.





