Ratatouille med fetaost, grønne oliven og mandler

Ratatouille med fetaost, grønne oliven og mandler

Lær hvordan du lager en smakfull ratatouille med fetaost, grønne oliven og ristede mandler. Perfekt for en lett hovedrett eller forrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 kopp hele mandler
  • 2. 6 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje, pluss mer etter behov
  • 3. 1 teskje rød chili flak
  • 4. 3 hvitløksfedd, hakket
  • 5. Havsalt og nykvernet svart pepper
  • 6. 450 gram fetaost, smuldret
  • 7. 1 kopp grønne oliven uten stein
  • 8. 1 bunt fersk basilikum, blader revet for hånd
  • 9. 1 middels stor løk, hakket
  • 10. 5 mellomstore japanske auberginer, hakket
  • 11. 3 mellomstore zucchini, hakket
  • 12. 3 tomater, frøet og hakket
  • 13. 1 spiseskje kapers, drenert
  • 14. 1 (796 gram) boks hele hermetiske tomater, drenert og knust for hånd
  • 15. 1 spiseskje balsamicoeddik

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Legg mandlene i en stor stekepanne over middels varme. Rist nøttene forsiktig, pass på at de ikke brenner seg, i omtrent 3 minutter. Tilsett 3 spiseskjeer olivenolje, 1/2 teskje rød chili flakes, 1 hakket hvitløksfedd, samt salt og pepper etter smak. Kok i ytterligere 3 minutter, og overfør deretter til en tallerken for å avkjøle. Knus mandlene grovt og ha dem i en bolle sammen med fetaost, oliven og en tredjedel av basilikumbladene. Bland godt slik at alle ingrediensene blir godt kombinert.
  3. 3Hell 3 spiseskjeer olivenolje og resten av chili flakes i stekepannen over middels varme. Tilsett løk, resten av hvitløken og en tredjedel av basilikumbladene, og kok til løken begynner å bli myk, ca. 5 minutter. Ha i auberginen og kok til den er myk, ca. 10 minutter, og tilsett mer olivenolje om nødvendig. Tilsett squash, ferske tomater og kapers; krydre med salt og pepper. Fortsett å koke til grønnsakene er møre, men fortsatt hele. Tilsett hermetiske tomater, eddik og resten av basilikumbladene. La det koke i ytterligere 15 minutter; fjern fra varmen og sett til side for å avkjøle.
  4. 4For å servere, legg ratatouillen i en bolle eller på et fat, og topp med fetaost, oliven og mandelblandingen.