Søt og sur stekt svinekjøtt med ananas

Søt og sur stekt svinekjøtt med ananas

Lær hvordan du lager en smakfull søt og sur stekt svinekjøtt med ananas. Enkel oppskrift perfekt for en rask og smakfull middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 kopp brunt ris
  • 2. 1/4 kopp lavsodium soyasaus
  • 3. 1/4 kopp riseddik
  • 4. 3 spiseskjeer sukker
  • 5. 560 gram svinefilet, trimmet
  • 6. 1 spiseskje maisstivelse
  • 7. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 8. 1 spiseskje peanøttolje
  • 9. 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 10. 2 paprika (valgfarge), skivet
  • 11. 1/2 kopp fersk ananas, i terninger
  • 12. 4 vårløk, tynne skiver på skrå
  • 13. 2 spiseskjeer ristede peanøtter, hakket (valgfritt)

Fremgangsmåte

  1. 11. Kok risen etter pakkens anvisninger (ca. 45 minutter koketid). I mellomtiden, i en liten bolle eller målekopp, visp sammen soyasaus, eddik og sukker. Skjær svinekjøttet i 1/2-tommers tykke skiver, og skjær deretter igjen for å lage 1/2-tommers brede strimler. Legg svinekjøttet i en middels stor bolle og strø over maisstivelse, salt og pepper, og vend godt slik at det dekker. I en stor stekepanne eller wok, varm opp oljen over høy varme til den er veldig varm. Tilsett svinekjøttet og stek under omrøring til det nesten er gjennomkokt og begynner å få farge, ca. 2 minutter. Tilsett hvitløk og paprika, og stek under omrøring til grønnsakene begynner å mykne, ca. 5 minutter. Tilsett ananas og vårløk, og fortsett å steke under omrøring til svinekjøttet er gjennomkokt og grønnsakene er møre, ytterligere 1 til 2 minutter. Visp sammen soyasausen og buljongen, og hell den i pannen. La det koke til sausen tykner, 2 til 3 minutter.