
Normans kremete konksuppe med safran og ristet kokosnøtt
Oppdag oppskriften på normans kremete konksuppe med safran og ristet kokos. En luksuriøs forrett med smak av havet og eksotiske krydder.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1/4 pund bacon, i terninger
- 2. 1/2 kopp olivenolje
- 3. 2 jalapeños, uten frø og i terninger
- 4. 1 stor gul løk, i terninger
- 5. 1/2 bunt selleri, i terninger
- 6. 1 grønn paprika, i terninger
- 7. 1 gul paprika, i terninger
- 8. 2 bananpepper, i terninger
- 9. 1 spiseskje knust rød pepper
- 10. 10 små, nye poteter, i terninger
- 11. 1 liter hermetiske plommetomater, knuste
- 12. 1 liter tomatpuré
- 13. 3 laurbærblad
- 14. 1 bunt fersk timian
- 15. 1 bunt fersk oregano
- 16. 1 bunt fersk marjoraan
- 17. 1 bunt fersk basilikum
- 18. 2 liter fiskekraft
- 19. 2 kopper blåskjelljuice
- 20. 1 liter kremfløte
- 21. 2 1/2 pund renset og hakket kongekrabbekjøtt
- 22. 2 klyper safran
- 23. Salt og pepper
- 24. 1 kopp ristet kokos
- 25. 2 spiseskjeer hakket gressløk
- 26. Tabascosaus
Fremgangsmåte
- 1I en stor gryte, stek baconen med olivenolje. Når baconen er ferdigstekt, tilsett jalapeños, løk, selleri, gulrøtter, grønne paprika, gule paprika og bananpepper. Ha i knust rød pepper og krydre med salt og pepper. Tilsett poteter, tomater og tomatpuré. Skru ned varmen og legg i laurbærbladene. Bind de ferske urtene i osteklede og legg dem i gryten. Rør inn fiskekraft, østerssjy og fløte. Kok opp og la det småkoke. La det koke i 15 til 20 minutter, eller til potetene er møre når du stikker i dem med en gaffel. Rør inn conch og safran. La det småkoke i 2 til 3 minutter. Krydre med salt og pepper. Hell suppen opp i en dyp skål og pynt med kokos, gressløk og Tabasco.





