
Brased linser med cipollini-løk
oppskrift på møre linser sautert med søte cipollini løk. perfekt som vegetarisk hovedrett eller tilbehør, lett å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1. 2 til 3 spiseskjeer olivenolje
- 2. 450 gram brune eller grønne linser, skyllet
- 3. 3 hvitløksfedd, skrelt
- 4. 3 laurbærblad, ferske eller tørkede
- 5. 4 kopper vann
- 6. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 7. 12 cipollini- eller perleløk, renset og skrelt
- 8. 1/4 kopp andefett
- 9. 1/4 til 1/2 kopp champagneeddik, om ønskelig
Fremgangsmåte
- 11. Dekk en stor, høysidet stekepanne med olivenolje og varm opp på middels høy varme. Tilsett linser, hvitløksfedd og laurbærblad sammen med 4 kopper vann, eller nok til å dekke. Kok opp og skru ned varmen. La linsene småkoke, uten lokk, til de er møre, ca. 25 til 30 minutter. (Kokkens tips: Hvis det trengs mer vann for at linsene skal bli ferdigkokte, tilsett litt av gangen. Det vil gi mer smak i linsene hvis du koker dem ned til det er veldig lite væske igjen. Smaken vil sitte igjen i linsene, ikke i kokevannet som kastes!) Når linsene er kokt, men fortsatt litt "al dente", sett dem til side for å avkjøle. Fjern og kast hvitløksfeddene og laurbærbladene. Krydre med en liten klype salt og pepper, etter smak. Smak på nytt, men vent med å justere krydderet til servering.
- 22. Tilsett andefett i en stor stekepanne over middels varme. Ha i løkene, krydre med salt etter smak, og la dem karamellisere.
- 33. Når du er klar til å servere, tilsett linsene i stekepannen med cipollini-løken. Rør om slik at linsene dekkes av andefettet. Smak til med salt om nødvendig, og rør inn eddiken. Overfør linsene til en serveringsskål og server med and og grønn pepperkorn-glaze, hvis ønskelig.





