
Hjemmelaget hummus
Lær hvordan du lager deilig, kremet hummus hjemme med vår enkle oppskrift. Perfekt som forrett eller snacks!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 kopp tørkede kikerter
- 1 spiseskje natron
- 1/2 kopp tahini (sesampasta), godt rørt
- 1/4 kopp ekstra virgin olivenolje, pluss mer til å dryppe over
- 1 fedd hvitløk
- Saften av 2 sitroner
- 1/2 teskje malt spisskummen
- 1/4 teskje rød pepperflak
- 1/4 teskje paprika, pluss mer til å strø over
- Kosher-salt
- Pitabrød og/eller grønnsaksstaver, til servering
Fremgangsmåte
- 1Legg kikerter i en sil og plukk ut eventuelle små steiner; skyll godt.
- 2Overfør kikerter til en stor bolle og tilsett 8 kopper vann; rør inn natron. La det stå og trekke ved romtemperatur i minst 12 timer og opptil 1 dag.
- 3Sil av vannet og skyll godt. Overfør til en stor kjele og tilsett 10 kopper vann; kok opp og la det koke i 5 minutter, reduser deretter varmen og la det småkoke til kikertene er veldig myke, og skum av eventuelt skum som dannes på overflaten, i omtrent 45 minutter.
- 4Ta ut 1 kopp av kokevannet, sil av kikertene og skyll dem under kaldt vann. Overfør til en foodprocessor og kjør til en jevn puré. Mens maskinen går, tilsett tahini, olivenolje, hvitløk, sitronsaft, spisskummen, rød pepperflak, paprika, 1 teskje salt og det reserverte kokevannet; kjør til en glatt og kremet konsistens, ca. 5 minutter.
- 5Overfør hummusen til en bolle, drypp over olivenolje og dryss med paprika. Server med pitabrød og/eller grønnsaker. For oppbevaring, dekk til og oppbevar i kjøleskapet i 3 til 4 dager.
- 6Fotograf: Levi Brown