
Hjemmelagde tortillas
lær hvordan du lager deilige hjemmelagde tortillalefser med enkel oppskrift. perfekt til taco, wraps og mer. raskt, enkelt og smakfullt!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 8
hovedrett
Ingredienser
- 4 kopper hvetemel
- 1 teskje bakepulver
- 1/2 teskje salt
- 2 spiseskjeer talg
- 1/2 til 3/4 kopp lunkent vann
Fremgangsmåte
- 1Bland mel, bakepulver og salt i en glassbolle med hånden. Tilsett smult til de tørre ingrediensene og bland med hånden. Hell i lunkent vann og elt til deigen former seg til en ball. Etter at deigen er formet til en ball, gni den med litt smult. Legg ballen i en plastpose og la den hvile i omtrent 30 minutter.
- 2Strø mel på arbeidsflaten, og del deretter deigen i små biter ved å klype av en ball mellom pekefinger og tommel, og form dem til soppaktige baller. Sett til side.
- 3Ta hver ball og trykk den lett mot mel-arbeidsflaten på begge sider, og kjevle ut til en flat, rund tortilla. Stek på en comal eller takke, og snu bare én gang.