Hello Fresh Mobile Banner
Sjokoladepate med fersk plommesaus

Sjokoladepate med fersk plommesaus

Lær hvordan du lager en deilig sjokoladepate med frisk plommesaus. En enkel dessert som passer til enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1 pund av beste kvalitet bittersøt sjokolade eller 340 gram semisøt sjokolade pluss 115 gram usøtet sjokolade, grovhakket
  • 3/4 kopp ruby port
  • 3/4 kopp hakkede usaltede macadamianøtter eller mandler
  • 1/2 kopp pisket krem
  • 2 spiseskjeer usaltet smør
  • 2 1/2 kopper hakkede plommer (ca. 450 gram) eller utkjernede kirsebær
  • 1/3 kopp sukker
  • 1/2 kopp ruby port
  • En klype nyrevet muskatnøtt
  • 1 kopp pisket krem
  • 2 spiseskjeer siktet melis
  • 1 teskje ren vaniljeekstrakt

Fremgangsmåte

  1. 1Forbered patéen: Kled en 23 x 13 cm brødform med bakepapir eller aluminiumsfolie; sett til side. Smelt sjokoladen i et vannbad over lav varme. Tilsett vinen og visp for å blande. Ta av varmen og rør inn nøttene. La avkjøle til romtemperatur.
  2. 2Pisk fløten til myke topper dannes. Vend forsiktig inn sjokoladeblandingen i den piskede kremen.
  3. 3Hell blandingen i den kledde brødformen, dekk til og sett i kjøleskapet over natten eller i minst 3 timer. (Patéen kan lages opptil 5 dager i forveien.)
  4. 4Lag sausen: Smelt smøret i en stekepanne over middels varme. Tilsett plommene og stek til de begynner å mykne, 2 til 3 minutter. Tilsett sukkeret og kok til sukkeret begynner å karamellisere, 4 til 5 minutter. Tilsett vinen og la det småkoke over lav varme til det er litt tykkere, 3 til 5 minutter. Ta av varmen og rør inn muskatnøtten. (Sausen kan forberedes og oppbevares i kjøleskapet i opptil 24 timer i forveien. Server ved romtemperatur.)
  5. 5Forbered toppingen: Pisk fløten til myke topper. Strø i sukkeret og vaniljen, og pisk bare til det er blandet.
  6. 6Ved servering: Bruk en varm kniv til å skjære patéen i 1,5 cm tykke skiver. Topp hver porsjon med plommesaus og pisket krem.