
Mesterens marinerte laks
Lær hvordan du lager smakfull og saftig marinert laks med denne enkle oppskriften. Perfekt til middag eller festlige anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1. 1 mango, skrelt og skåret i biter uten kjernen
- 2. 3 til 4 stilker fersk sitrongress, de harde ytterbladene fjernet, og den gule hovedstammen banket lett med siden av en kniv og kuttet i håndterbare lengder (ca. 5 cm)
- 3. 1 ss fersk koriander, stilkene fjernet
- 4. 3 vårløk, bare de hvite og myke grønne delene
- 5. 1 sjalottløk, skrelt og delt i fire
- 6. 1 cm fersk ingefærrot, skrapet med tuppen av en skje, og delt i fire
- 7. 1 ss grønn currypaste
- 8. 1/4 kopp Irvine Spices "Roland" Sriracha Chili Sauce eller sambal oelek (chili saus)
- 9. 1/2 kopp tørr Chardonnay
- 10. 1/4 kopp soyasaus
- 11. 1/2 kopp appelsinjuice
- 12. 1/2 kopp kokosmelk
- 13. 2 ss olivenolje
- 14. 6 porsjoner laks (ca. 225 gram per porsjon)
Fremgangsmåte
- 11. For marinaden: Tilsett 1 av gangen gjennom matingsåpningen på en kjørende blender, mango, møre deler av sitrongress, koriander, vårløk, sjalottløk og ingefærrot til de begynner å danne en pasta. La blenderen gå videre, og gjennom matingsåpningen tilsett currypasta og sriracha-chilisaus, og blend sammen i noen sekunder. Fortsett deretter med å tilsette væskene én etter én: Chardonnay, soyasaus, appelsinjuice og kokosmelk. Sett til side halvparten av denne blantingen i en liten bolle for å lage en saus.
- 22. Plasser laksen i en lav skål, og hell den andre halvparten av blantingen over fisken. Dekk til og la marinere i kjøleskapet i minst 2 timer.
- 33. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
- 44. Overfør den reserverte sausblandingen til en liten kjele, og kok opp på middels høy varme til den begynner å boble og tykne.
- 55. Varm opp olivenoljen i en ovnsikker stekepanne, og stek hver side av laksen (først skinnsiden ned) uten å forstyrre i de første 3 til 4 minuttene av steketiden på hver side. (Dette gjør at overflaten karamelliserer, slik at fisken ikke går i stykker når du snur den.) Overfør pannen til ovnen for å fullføre fisken – ytterligere 5 til 7 minutter, avhengig av tykkelsen på filetene. Ikke overkok fisken. Den er ferdig når den spretter tilbake ved lett trykk. Bruk en ovnshanske for å ta pannen ut av ovnen (det håndtaket vil være varmt). Overfør laksen til et serveringsfat og la den hvile.
- 66. Sil sausen og øs den over laksefiletene.