Soppburgere

Soppburgere

lær hvordan du lager deilige mushroom burgers med enkle steg. perfekt for en smakfull hovedrett som passer alle vegetarkvelder.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 spiseskjeer olivenolje, delt
  • 1 stor sjalottløk, finhakket
  • 900 gram portobellosopper, finhakket
  • 1/2 kopp sjampinjong, grovhakket
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 1/2 kopp gulrøtter, finhakket
  • 1/4 bunt italiensk persille, vasket, stilker fjernet, finhakket
  • 2 kopper ferske brødsmuler (ca. 3 skiver)
  • 1 egg
  • 1 1/2 ss balsamicoeddik
  • Salt og pepper etter smak
  • 115 gram Stiltonost, smuldret
  • Hamburgerbrød

Fremgangsmåte

  1. 1I en liten stekepanne over middels varme, varm opp 1 spiseskje olivenolje og stek sjalottløk til den er gjennomsiktig. Tilsett sopp, hvitløk, gulrøtter og stek i 10 til 15 minutter, til mesteparten av væsken fra soppen har fordampet. Fjern fra varmen og hell blandingen over i en stor bolle. La den avkjøle. Rør inn persille, brødsmuler, egg, balsamicoeddik samt salt og pepper etter smak. Blandingen skal kunne stå oppreist med en skje. Hvis den ikke gjør det, tilsett mer brødsmuler. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
  2. 2Form sopplignende blanding til 4 burgere. Varm opp resten av oljen i en stor stekepanne over middels høy varme og stek burgerne til de er gylne på begge sider. Smuldre osten over og sett pannen i ovnen i 15 minutter, til de er lett brune. Legg hver burger i en bolle og server med tradisjonell garnityr av skivet løk, tomat og pommes frites.