
Krydret mangochutney
oppskrift på spicy mango chutney, perfekt som tilbehør til kjøttretter, oster eller som en søt og krydret saus. enkel å lage hjemme.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 15 hele nellikspiker
- 15 hele rosa pepperkorn
- 2/3 kopp hvit eddik
- 2 kopper finhakket rød løk (1 stor løk)
- 1 teskje knuste rød pepperflak
- 1 ½ teskje grovt salt
- 2 kopper sukker
- 2 spiseskjeer ferskrevet ingefær
- 3 spiseskjeer ferskrevet limeskall, pluss 2/3 kopp fersk limejuice (ca. 4 lime)
- 7 mangoer (ca. 3,4 kg), skrelt, kjernet og skåret i 1/2-tommers biter
Fremgangsmåte
- 1Klipp en 4-tommers kvadrat av osteklede. Plasser nellikspiker og pepperkorn i midten, og form en pose; fest med kjøkkenhyssing. Legg posen i en lav, 6-liters kjele. Tilsett eddik, rødløk, knuste rød pepperflak, salt og sukker. Sett på middels høy varme, og kok opp. Skru ned varmen til middels lav, og la det småkoke i ca. 15 minutter.
- 2Tilsett ingefær, limeskall, limesaft og mango; bland godt. Fortsett å koke til mangoene begynner å bli myke og væsken har tyknet, omtrent 40 minutter. Ta kjelen av varmen.
- 3Hell chutneyen umiddelbart over på glass. Alternativt kan du overføre den til en stor bolle som settes i et isbad for å avkjøle; oppbevar i en lufttett beholder i kjøleskapet, og bruk innen 4 uker.