Krydret mangochutney

Krydret mangochutney

oppskrift på spicy mango chutney, perfekt som tilbehør til kjøttretter, oster eller som en søt og krydret saus. enkel å lage hjemme.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 15 hele nellikspiker
  • 15 hele rosa pepperkorn
  • 2/3 kopp hvit eddik
  • 2 kopper finhakket rød løk (1 stor løk)
  • 1 teskje knuste rød pepperflak
  • 1 ½ teskje grovt salt
  • 2 kopper sukker
  • 2 spiseskjeer ferskrevet ingefær
  • 3 spiseskjeer ferskrevet limeskall, pluss 2/3 kopp fersk limejuice (ca. 4 lime)
  • 7 mangoer (ca. 3,4 kg), skrelt, kjernet og skåret i 1/2-tommers biter

Fremgangsmåte

  1. 1Klipp en 4-tommers kvadrat av osteklede. Plasser nellikspiker og pepperkorn i midten, og form en pose; fest med kjøkkenhyssing. Legg posen i en lav, 6-liters kjele. Tilsett eddik, rødløk, knuste rød pepperflak, salt og sukker. Sett på middels høy varme, og kok opp. Skru ned varmen til middels lav, og la det småkoke i ca. 15 minutter.
  2. 2Tilsett ingefær, limeskall, limesaft og mango; bland godt. Fortsett å koke til mangoene begynner å bli myke og væsken har tyknet, omtrent 40 minutter. Ta kjelen av varmen.
  3. 3Hell chutneyen umiddelbart over på glass. Alternativt kan du overføre den til en stor bolle som settes i et isbad for å avkjøle; oppbevar i en lufttett beholder i kjøleskapet, og bruk innen 4 uker.