"Express" Dobosch-kake

"Express" Dobosch-kake

Lær hvordan du lager den klassiske express dobosch torte med denne enkle oppskriften. Perfekt som dessert eller til spesielle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 2 kopper hvetemel
  • 2. 2 teskjeer bakepulver
  • 3. 3/4 teskje kosher-salt
  • 4. 2 staver lettsaltet smør, romtemperert, pluss ekstra til smøring av formene
  • 5. 2 kopper sukker
  • 6. 6 egg
  • 7. 1 sitron, revet skall og saften
  • 8. 400 gram bittersøt sjokolade, kuttet i små biter
  • 9. 2 kopper sukker
  • 10. 2 kopper kremfløte
  • 11. 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 12. 1 1/2 staver lettsaltet smør, skåret i tynne skiver
  • 13. 1 1/2 kopper sukker
  • 14. 1 spiseskje lettsaltet smør

Fremgangsmåte

  1. 11. Spesialutstyr: 2 runde bakeformer på 8 tommer for én stor kake eller 6 små bakeformer for 3 mindre kaker.
  2. 22. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
  3. 33. I en stor bolle, bland mel, bakepulver og salt. Rør for å blande. I en bolle til en elektrisk mikser utstyrt med visp, pisk smør til det er glatt og tilsett sukkeret. Fortsett å piske til blandingen blir luftig, 2 til 3 minutter. Merk: denne prosessen kan også gjøres for hånd med en visp. Tilsett eggene ett om gangen, og pass på at hvert egg er godt innarbeidet før neste tilsettes. Tilsett melblandingen og bland godt. Tilsett sitrusskall og sitronsaft, og pisk for å blande.
  4. 44. Smør formene med smør og fyll hver med halvparten av røren. Plasser formene midt i ovnen. Stek til midten er fast, eller når en liten kniv kommer ut ren når den stikkes inn i midten av hver kake, ca. 30 til 40 minutter. Ta ut av ovnen og la avkjøle helt, minst 1 time. Når kakene er helt avkjølte, bruk en serrert kniv til å dele hver kake i to horisontale lag, slik at du får 4 like lag. Plasser lagene på en flat overflate. Sett til side.
  5. 55. I en middels stor bolle, bland sjokolade og sukker. I en middels stor kjele over lav varme, varm opp kremfløten og vaniljen til den begynner å småkoke. Hell over sjokoladen og rør til all sjokoladen er smeltet. Rør forsiktig inn smørbitene. La avkjøle.
  6. 66. Når glasuren er avkjølt, pisk den opp i en bolle med en visp, utstyrt med visp. Pisk i 1 til 2 minutter for å lette på glasuren. Smør hver lag av kaken med glasuren, og legg lagene pent og jevnt oppå hverandre. Deretter dekker du hele utsiden av kaken med glasur.
  7. 77. I en middels stor stekepanne, varm opp sukkeret til det "smelter" og får en karamellfarge. Rør inn smøret. Hell karamellen direkte over toppen av kaken, slik at den renner ned langs sidene og danner en karamellskall. La karamelltoppen avkjøles og stivne på toppen av kaken.