Spaghetti med tapenade-saus og ovnsbakte tomater

Spaghetti med tapenade-saus og ovnsbakte tomater

Lær hvordan du lager en smakfull spaghetti med tapenade og ovnsbakte tomater. En enkel og smakfull rett perfekt for en rask middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • Salt
  • 450 gram spaghetti
  • 475 milliliter cherrytomater, delt i to og frøet
  • Nykvernet svart pepper
  • Extra virgin olivenolje til å dryppe over, pluss 3 spiseskjeer
  • 1/2 teskje tørket oregano
  • 4 ansjospakker
  • 3 spiseskjeer kapers, hakket
  • 1/2 teskje knuste rød pepperflak
  • 3 til 4 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 kopp svarte oliven, uten stein og finhakket, med litt av brine (anbefalt: Kalamata)

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
  2. 2Kok opp en stor kjele med vann over middels varme. Salt vannet, tilsett spaghettien og kok til den er al dente. Ta av varmen og sett til side omtrent en kopp av kokevannet før du siler av pastaen.
  3. 3Ha tomatene i en liten bolle og krydre med salt og pepper etter smak. Drypp over ekstra virgin olivenolje og strø over oregano. Fordel tomatene på en bakeplate med rist og stek i ovnen i ca. 20 minutter.
  4. 4Varm opp ca. 3 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje i en stor stekepanne over middels varme. Tilsett ansjosene og arbeid dem inn i oljen med en tresleiv. Rør inn kapers, rød pepperflak, hvitløk, oliven og en skvett av olivenlake, og la det surre i 3 til 4 minutter under omrøring. Rør inn kokevannet fra pastaen, ca. 1 kopp, og vend inn pastaen.
  5. 5Fordel tapenade-pastaen i serveringsskåler og topp med ovnsbakte cherrytomater. Server som forrett eller sammen med en sjømatrett.