
Havana Bananas
oppskriften på havana bananas er en enkel og smakfull dessert med bananer, rom og krydder. perfekt for sommerfest eller helgekos.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1. 4 modne bananer med brune flekker
- 2 ½ ss smør
- 2 ss av den ferdige chilisylten
- 3 ss Myers mørk rom
- 4 kule med premium vaniljeis (eller annen favoritt)
- Din favoritt sjokoladesaus, etter ønske
- 2 ancho-chili, stilker og frø fjernet
- 2 chipotle-chili, stilker og frø fjernet
- 6 ss ripsgele
- 6 ss honning
- 2 ss spansk sherryeddik
Fremgangsmåte
- 1Skrell bananene og skjær dem i skiver på omtrent en kvart tomme tykkelse. Varm opp en stekepanne til middels varme. Legg bananene i pannen sammen med smør og brunt sukker. Når smøret er smeltet, tilsett chilijellyen. Rør bananene rundt slik at de blir dekket av blandingen. Nå heller du rom i pannen og deglaserer forsiktig.
- 2Legg en kule iskrem midt på fire skåler. Fordel bananene rundt iskremen. Drypp over sjokoladesaus. Server.
- 3Rist chiliene i en tørr stekepanne til de er veldig varme og aromatiske. Legg dem i en kjele med 1 liter vann og la det småkoke på middels varme til mesteparten av vannet har fordampet. Tilsett currantjelly, honning og eddik. Kok opp. Ta deretter kjelen av varmen og kjør blandingen grundig i en food processor. Overfør til en ren bolle og avkjøl.