Smelt i Munnen Praliner

Smelt i Munnen Praliner

Oppskrift på deilige sjokoladepraliner som smelter i munnen. En perfekt godbit til enhver anledning!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk

Ingredienser

  • 2 kopper hakkede pekannøtter
  • 1/2 kopp melis
  • 1 1/2 kopper hvitt sukker
  • 1/2 kopp smørmelk
  • 1/4 kopp kremfløte
  • 2 ss smør
  • 1/8 teskje salt
  • 3/4 teskje natron
  • 1/2 teskje vaniljeekstrakt

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 275 grader F (135 grader C). Fordel pekannøttene utover en bakeplate i et enkelt lag. Stek i 15 minutter i den forvarmede ovnen, eller til de er duftende. Sett til side.
  2. 2I en kjele, rør sammen melis, hvitt sukker, smørmelk, fløte, smør og salt. Kok opp over middels varme. Når blandingen begynner å koke, begynn å røre forsiktig med en treskje, og fortsett å koke til blandingen når litt over myk kule-stadiet til 250 grader F (120 grader C).
  3. 3Ta kjelen av varmen, og rør inn natron og vanilje. Blandingen vil ekspandere litt mens du rører. Avkjøl i 10 til 15 minutter, og rør deretter inn pekannøttene. Fortsett å røre med en treskje til blandingen mister glansen. Dropp teskjeer av blandingen på bakepapir som er smurt med smørsmakende non-stick spray. La det avkjøles helt.