
Smelt i Munnen Praliner
Oppskrift på deilige sjokoladepraliner som smelter i munnen. En perfekt godbit til enhver anledning!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk
Ingredienser
- 2 kopper hakkede pekannøtter
- 1/2 kopp melis
- 1 1/2 kopper hvitt sukker
- 1/2 kopp smørmelk
- 1/4 kopp kremfløte
- 2 ss smør
- 1/8 teskje salt
- 3/4 teskje natron
- 1/2 teskje vaniljeekstrakt
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 275 grader F (135 grader C). Fordel pekannøttene utover en bakeplate i et enkelt lag. Stek i 15 minutter i den forvarmede ovnen, eller til de er duftende. Sett til side.
- 2I en kjele, rør sammen melis, hvitt sukker, smørmelk, fløte, smør og salt. Kok opp over middels varme. Når blandingen begynner å koke, begynn å røre forsiktig med en treskje, og fortsett å koke til blandingen når litt over myk kule-stadiet til 250 grader F (120 grader C).
- 3Ta kjelen av varmen, og rør inn natron og vanilje. Blandingen vil ekspandere litt mens du rører. Avkjøl i 10 til 15 minutter, og rør deretter inn pekannøttene. Fortsett å røre med en treskje til blandingen mister glansen. Dropp teskjeer av blandingen på bakepapir som er smurt med smørsmakende non-stick spray. La det avkjøles helt.