
Rosmarinpoteter
oppskrift på rosemary potates – sprø og aromatiske poteter med rosmarin, perfekte som tilbehør til enhver middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 4 små økologiske russetpoteter
- 2. 2 kvister fersk rosmarin
- 3. 3 fedd hvitløk
- 4. Vegetabilsk olje, til dypsteking
- 5. Havsalt og nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 11. Legg potetene i en stor kjele og dekk dem med kaldt vann; tilsett rosmarin og hvitløk. Kok opp og la småkoke til potetene er al dente, omtrent 30 minutter. Ta potetene opp av vannet og la dem avkjøle.
- 22. Forvarm en dypfryer med vegetabilsk olje til 175 grader Celsius.
- 33. Skjær potetene i små biter og fritér dem i oljen til de er gyldne og sprø. La dem renne av på kjøkkenpapir, overfør deretter til en bolle og krydre med salt og pepper.