Rosmarinpoteter

Rosmarinpoteter

oppskrift på rosemary potates – sprø og aromatiske poteter med rosmarin, perfekte som tilbehør til enhver middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 4 små økologiske russetpoteter
  • 2. 2 kvister fersk rosmarin
  • 3. 3 fedd hvitløk
  • 4. Vegetabilsk olje, til dypsteking
  • 5. Havsalt og nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 11. Legg potetene i en stor kjele og dekk dem med kaldt vann; tilsett rosmarin og hvitløk. Kok opp og la småkoke til potetene er al dente, omtrent 30 minutter. Ta potetene opp av vannet og la dem avkjøle.
  2. 22. Forvarm en dypfryer med vegetabilsk olje til 175 grader Celsius.
  3. 33. Skjær potetene i små biter og fritér dem i oljen til de er gyldne og sprø. La dem renne av på kjøkkenpapir, overfør deretter til en bolle og krydre med salt og pepper.