
Indisk safranrisotto
oppskrift på indian saffron rice - en aromatisk og fargerik risrett med safran. perfekt til indiske retter eller som tilbehør.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/8 teskje malt safran
- 2 kopper kokende vann, delt
- 2 spiseskjeer smør
- 1 kopp ukokt langkornet hvit ris, ikke skyllet
- 1 teskje salt
Fremgangsmåte
- 1La safranen trekke i 1/2 kopp kokende vann.
- 2I en panne som kan tettslås, smelt smøret over middels høy varme. Rør inn risen og saltet. Kok, mens du rører konstant, til risen begynner å absorbere smøret og blir ugjennomsiktig, men ikke la den bli brun.
- 3Hell raskt i de resterende 1 1/2 koppene med kokende vann sammen med safransvannet. Dekk til umiddelbart, skru ned varmen til lav, og kok i 20 minutter, eller til alt væsken er absorbert. For best resultat, ikke fjern lokket mens risen koker.





