Stor grønn salat med store blader og geitosttartetter

Stor grønn salat med store blader og geitosttartetter

oppskrift på en frisk stor grønn salat med smakfulle geitostterter, perfekt som forrett eller lett måltid for sommeren.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 2 1/3 kopper hvetemel, pluss mer til utbaking
  • 2. 1/2 teskje salt
  • 3. 1 kopp (2 staver) usaltet smør, kuttet i små biter og avkjølt
  • 4. 1/3 kopp isvann, pluss mer om nødvendig
  • 5. 1/2 kopp olivenolje
  • 6. 2 spiseskjeer sherryeddik
  • 7. 1 spiseskje Dijon-sennep
  • 8. 1 spiseskje hakket frisk persille
  • 9. 1 spiseskje hakket frisk estragon
  • 10. En klype sukker
  • 11. 1 liten sjalottløk, finhakket
  • 12. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 13. 8 kopper bladgrønnsaker
  • 14. 4 kopper cherrytomater, delt i to
  • 15. 2 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
  • 16. 1 liten gul løk, tynnsnittet
  • 17. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 18. 1/4 kopp rømme
  • 19. 1 spiseskje Dijon-sennep
  • 20. 113 gram geitost, smuldret
  • 21. 1 egg

Fremgangsmåte

  1. 11. For deigen: I en kjøkkenmaskin, puls for å blande mel og salt. Tilsett smøret og puls 3 til 4 ganger, deretter hell i isvannet og puls til deigen lett holder sammen når du klemmer den med fingrene. Tilsett mer isvann, én teskje om gangen, om nødvendig. Del deigen i to, form hver del til en rund disk, pakk inn i plastfolie og la den hvile i kjøleskapet i minst 30 minutter.
  2. 22. For salaten: I en liten glasskrukke med tett lokk, bland oljen, eddiken, sennepen, persillen, estragonen, sukkeret, sjalottløkene og litt salt og pepper. Rist godt for å blande dressingen og sett den i kjøleskapet til den skal brukes. Legg grønnfargen i en stor bolle, drypp ca. 1/4 kopp dressing over og vend forsiktig for å blande.
  3. 33. For tarteten: Forvarm ovnen til 190°C (375°F). Legg et bakepapir på et stekebrett.
  4. 44. Vend tomatene med oljen, løken og litt salt og pepper, og sett til side.
  5. 55. På en lett melet overflate, kjevle ut én deigdisk til en 30 cm runding, ca. 3 mm tykk. Overfør til det forberedte stekebrettet, brett inn kantene og trykk dem forsiktig sammen.
  6. 66. Fordel rømme og sennep jevnt over deigen. Topp med tomatblandingen og geitosten. Lag et eggebad ved å vispe egget med 1 teskje vann. Pensle eggeblandingen rundt tartens kant.
  7. 77. Overfør tarteten til ovnen og stek til skorpen er gyllen og tomatene er myke, ca. 45 minutter. Skjær i firkanter og server med salaten.