Stor grønn salat med store blader og geitosttartetter
oppskrift på en frisk stor grønn salat med smakfulle geitostterter, perfekt som forrett eller lett måltid for sommeren.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 2 1/3 kopper hvetemel, pluss mer til utbaking
- 2. 1/2 teskje salt
- 3. 1 kopp (2 staver) usaltet smør, kuttet i små biter og avkjølt
- 4. 1/3 kopp isvann, pluss mer om nødvendig
- 5. 1/2 kopp olivenolje
- 6. 2 spiseskjeer sherryeddik
- 7. 1 spiseskje Dijon-sennep
- 8. 1 spiseskje hakket frisk persille
- 9. 1 spiseskje hakket frisk estragon
- 10. En klype sukker
- 11. 1 liten sjalottløk, finhakket
- 12. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 13. 8 kopper bladgrønnsaker
- 14. 4 kopper cherrytomater, delt i to
- 15. 2 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
- 16. 1 liten gul løk, tynnsnittet
- 17. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 18. 1/4 kopp rømme
- 19. 1 spiseskje Dijon-sennep
- 20. 113 gram geitost, smuldret
- 21. 1 egg
Fremgangsmåte
- 11. For deigen: I en kjøkkenmaskin, puls for å blande mel og salt. Tilsett smøret og puls 3 til 4 ganger, deretter hell i isvannet og puls til deigen lett holder sammen når du klemmer den med fingrene. Tilsett mer isvann, én teskje om gangen, om nødvendig. Del deigen i to, form hver del til en rund disk, pakk inn i plastfolie og la den hvile i kjøleskapet i minst 30 minutter.
- 22. For salaten: I en liten glasskrukke med tett lokk, bland oljen, eddiken, sennepen, persillen, estragonen, sukkeret, sjalottløkene og litt salt og pepper. Rist godt for å blande dressingen og sett den i kjøleskapet til den skal brukes. Legg grønnfargen i en stor bolle, drypp ca. 1/4 kopp dressing over og vend forsiktig for å blande.
- 33. For tarteten: Forvarm ovnen til 190°C (375°F). Legg et bakepapir på et stekebrett.
- 44. Vend tomatene med oljen, løken og litt salt og pepper, og sett til side.
- 55. På en lett melet overflate, kjevle ut én deigdisk til en 30 cm runding, ca. 3 mm tykk. Overfør til det forberedte stekebrettet, brett inn kantene og trykk dem forsiktig sammen.
- 66. Fordel rømme og sennep jevnt over deigen. Topp med tomatblandingen og geitosten. Lag et eggebad ved å vispe egget med 1 teskje vann. Pensle eggeblandingen rundt tartens kant.
- 77. Overfør tarteten til ovnen og stek til skorpen er gyllen og tomatene er myke, ca. 45 minutter. Skjær i firkanter og server med salaten.