Hello Fresh Mobile Banner
Kokk Johns Fiskerens Pai

Kokk Johns Fiskerens Pai

Bli med på en smaksfull reise med Chef Johns Fishermans Pie. En enkel oppskrift på en varm, mettende fiskepai perfekt for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. For potetbunn:
  • 2. 3 store poteter, skrelt og kuttet i biter
  • 3. 3 ss smør
  • 4. 1 klype fersk revet muskatnøtt
  • 5. salt og malt svart pepper etter smak
  • 6. 1 klype cayennepepper, eller etter smak
  • 7. 1/2 kopp melk
  • 8. For spinaten:
  • 9. 2 ts olivenolje
  • 10. 340 gram babyleaf spinat
  • 11. For sausen:
  • 12. 3 ss smør
  • 13. 3 ss hvetemel
  • 14. 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 15. 2 kopper kald melk, delt
  • 16. 2 ts sitronskall
  • 17. For resten:
  • 18. 1 ss smør
  • 19. salt og malt svart pepper etter smak
  • 20. 1 klype cayennepepper, eller etter smak
  • 21. 900 gram beinfri torskefileter
  • 22. 1/2 sitron, saften
  • 23. 1 ss hakket fersk gressløk til pynt

Fremgangsmåte

  1. 11. Kok opp en stor kjele med saltet vann; tilsett mandelpoteter i det kokende vannet og kok til de er veldig møre, ca. 20 minutter. Hell av vannet godt. Mos inn 3 ss smør til det er godt blandet. Smak til med muskatnøtt, salt, svart pepper og cayennepepper. Mos 1/2 kopp melk inn i potetblandingen til den er jevn. 2. Drypp olivenolje i en stor jerngryte over middels-høy varme, tilsett spinat og krydre med en stor klype salt. Kok, rør av og til, til spinaten har falt sammen, ca. 1 minutt. Overfør til en bolle foret med kjøkkenpapir for å trekke til seg overflødig fuktighet. 3. Varm opp 3 ss smør og mel i en kjele over middels varme; visp til en jevn pasta. Kok, rør konstant, til blandingen har en nøtteaktig lukt og er lett brunet, ca. 2 minutter. Tilsett hakket hvitløk; visp til den er duftende, 10 til 20 sekunder. 4. Visp 1 kopp kald melk inn i melblandingen; kok til den tykner. Visp inn resterende 1 kopp melk og sitronskall. La hvit sausen småkoke forsiktig, visp konstant; smak til med salt. Skru ned varmen til veldig lav og hold sausen varm. 5. Forvarm ovnen til 375 grader F (190 grader C). Smør en 8x12-tommers ildfast form med 1 ss smør. 6. Krydre smurt form med salt, svart pepper og cayennepepper. Legg benfrie torskefileter i formen i ett lag. Krydre toppene av filetene med mer salt, svart pepper og cayennepepper. Fordel spinat jevnt over fisken og drypp over sitronsaft. Skje over hvit saus over spinaten; gi formen flere dunk og rist for å fjerne bobler. 7. Legg mosede poteter i store skjeer over formen og spre jevnt for å dekke. Plasser formen på et stekebrett med kant for å fange opp søl. 8. Stek i den forvarmede ovnen til det bobler, ca. 40 minutter. Skru på ovnens grillelement og grill til potetkrusten har en gyllenbrun topp, ca. 2 minutter. Fisken skal flake lett. La stå i 10 minutter før servering. Pynt med litt gressløk.