Lambefylte grønne chili med fersk tomatpuré
Lær hvordan du lager deilige lam-stuffed grønne chili fylt med krydret lam og servert med fersk tomatpuré. Perfekt for en smakfull forrett eller hovedrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 12 grønne, milde chiles fra New Mexico eller Anaheim
- 2. 1 spiseskje kokende olje
- 3. 2/3 kopp finhakket vill løk eller gul løk
- 4. 680 gram lammekjøttdeig
- 5. 1 kopp Adobe brødsmuler *Se notat
- 6. 2 modne tomater, hakket
- 7. 2 hvitløksfedd, finhakket
- 8. 1 teskje salt
- 9. 1/2 teskje hvit pepper
- 10. 1/2 teskje tørket timian
- 11. 2 laurbærblad
- 12. 1 spiseskje hakket fersk estragon, eller 1 teskje tørket
- 13. 1 spiseskje olivenolje
- 14. 6 hvitløksfedd, finhakket
- 15. 360 gram tomater, grovhakket
- 16. Rømme, som garnityr (valgfritt)
Fremgangsmåte
- 11. For å lage de fylte chiliene, rist, skrell og fjern frøene fra chiliene, og behold dem hele til fyllingen. Sett til side. Varm opp oljen i en stor stekepanne på middels varme og stek løken i ca. 4 minutter, til den er gjennomsiktig. Tilsett det hakkede lammekjøttet og brun det i 15 minutter, rør av og til for å forhindre at det brenner seg. Sil av overflødig fett og tilsett brødsmuler, tomater, hvitløk, salt, pepper og urter. Skru ned varmen og la det småkoke i ytterligere 15 minutter. Ta av varmen og la det avkjøle. Skjær chiliene langs med, åpne dem opp på en arbeidsflate og fyll hver chili rikelig med lammeblandingen. Plasser de fylte chiliene på en smurt bakeplate med den åpne siden ned, og sett til side.
- 22. For å lage puréen, varm opp oljen i en kjele på middels-lav varme. Tilsett hvitløk og stek i 1 minutt. Tilsett tomatene og kok opp igjen, og la det småkoke i 15 minutter, rør av og til for å forhindre at det brenner seg, til overflødig væske har fordampet. Sausen vil redusere og tykne. På dette tidspunktet kan du sile sausen gjennom en fin sil for å fjerne skinnene, eller du kan servere den som den er. Sett til side.
- 33. Forvarm ovnen til 175°C (350°F). Plasser de fylte chiliene i en ildfast form og varm dem i ovnen til de er gjennomvarme, ca. 5–10 minutter. Server umiddelbart med tomatpuréen. Pynt med rømme, hvis ønskelig.