
Ovenbakt parmesankylling
Lær hvordan du lager ovnsbakt parmesankylling med sprø skorpe og saftig innmat. Perfekt for en smakfull hovedrett til hverdag eller helg.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 fedd knust hvitløk
- 1/4 pund smør, smeltet
- 1 kopp tørre brødsmuler
- 1/3 kopp revet Parmesanost
- 2 spiseskjeer hakket fersk persille
- 1 teskje salt
- 1/8 teskje malt svart pepper
- 1 (4 pund) kylling, delt i biter
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
- 2I en lav, glassform eller bolle, bland sammen den knuste hvitløken med det smeltede smøret eller margarin. I en annen liten bolle blander du sammen brødsmuler, ost, persille, salt og pepper. Dypp kyllingbitene i hvitløkssmøret, deretter i brødsmuleblandingen for å dekke dem.
- 3Legg de dekkede kyllingbitene i en lett smurt ildfast form på 23x33 cm. Drypp over resten av hvitløkssmøret og stek uten å dekke i den forvarmede ovnen i 1 til 1 1/4 time, eller til kyllingen er gjennomstekt og saften renner ut.