Karamellisert ananas og crème caramel med bananiskrem
Lær å lage en deilig dessert med karamellisert ananas, crème brûlée og bananiskrem. En perfekt søt avslutning for helgen eller spesielle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1. 1 kopp sukker, pluss 3 spiseskjeer
- 2. 2 dråper vaniljeekstrakt
- 3. 280 gram varm melk
- 4. 2 eggeplommer
- 5. 3 egg
- 6. 1/4 ananas, skrelt, kjernet, skåret i 1/4-tommers skiver
- 7. 1/4 kopp rosiner
- 8. 1/2 kopp appelsinjuice
- 9. 1/4 kopp rom
- 10. 3 dråper vaniljeekstrakt
- 11. 6 skjeer bananis, ferdigkjøpt
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 135 grader Celsius (275 grader Fahrenheit).
- 22. Begynn med å lage karamellen, da denne er nødvendig for crème caramelen og ananasen. Ha 1 kopp sukker i en tykkbunnet kjele over høy varme og kok til det får en bronsefarge. Rør i kjelen mens det begynner å få farge for å blande sukkeret og karamellen. Når karamellen har oppnådd ønsket farge, hell forsiktig litt av karamellen – akkurat nok til å dekke bunnen – i 6 små former (timbale eller ramekiner à 2 unser).
- 33. Bruk resten av karamellen, og tilsett appelsinjuice, rom og vaniljeekstrakt i kjelen. Sett på varmen igjen for å løse opp karamellen. Når alt er smeltet, hell karamellblandingen over ananasskivene og bland alle ingrediensene til ananasmarinaden. La marinaden avkjøles i omtrent 3 til 4 timer og sett den i kjøleskapet.
- 44. For å lage crème caramel, bland den varme melken og vaniljen. I en separat bolle, pisk eggeplommer, egg og de resterende 3 spiseskjeene sukker godt. Bland den varme melken og eggeblandingen godt for å lage en tynn vaniljekrem. Hell vaniljekremen i ramekiner, plasser dem i en dyp langpanne, fyll på med 2,5 cm varmt vann, og sett dem i ovnen i ca. 20 til 25 minutter til de er stivnet. Ta ut av ovnen og la dem avkjøles helt.
- 55. For å servere, bruk en liten kniv til å skjære rundt kanten av ramekinene for å løsne crème caramelene. Vend crème caramelene opp på en tallerken, legg noen skiver karamellisert ananas og rosiner oppå, og drypp litt av saften rundt tallerkenen. Avslutt med en kule bananiskrem.