
Irsk Soda Brød
Lær å lage tradisjonelt irsk soda brød med denne enkle oppskriften. Perfekt til frokost eller som tilbehør. Raskt, smakfullt og lett å lage hjemme.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1. 1/2 kopp hvitt sukker
- 4 kopper hvetemel
- 2 teskjeer bakepulver
- 1 teskje natron
- 3/4 teskje salt
- 3 kopper rosiner
- 1 spiseskje karvefrø
- 2 egg, lett pisket
- 1 1/4 kopp smørmelk
- 1 kopp rømme
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 350 grader F (175 grader C). Smør en 9-tommers rund støpejernspanne eller en 9-tommers rund bake- eller kakeform.
- 2I en blandebolle, kombiner mel (reserver 1 ss), sukker, bakepulver, natron, salt, rosiner og karvefrø. I en liten bolle, bland egg, smør, melk og rømme. Rør væskeblandingen inn i melblandingen akkurat til melet er fuktet. Kna deigen i bollen ca. 10 til 12 ganger. Deigen vil være klissete. Legg deigen i den forberedte pannen og trykk den ned. Lag et 4x3/4 tommer dypt snitt på toppen av brødet. Dryss med reservert mel.
- 3Stek i en forvarmet ovn på 350 grader F (175 grader C) i 65 til 75 minutter. La brødet avkjøles og snu det ut på en rist.