
Deilig skinke- og potetsuppe
Prøv vår deilige skinke- og potetsuppe – perfekt for kalde dager. En enkel oppskrift som gir varmende smak og mettende porsjoner for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Sesong: høst
Ingredienser
- 1. 1. 3 1/2 kopper skrelte og ternede poteter
- 2. 1/3 kopp ternede selleri
- 3. 1/3 kopp finhakket løk
- 4. 3/4 kopp ternede kokt skinke
- 5. 3 1/4 kopper vann
- 6. 2 ss kyllingbuljong granulat
- 7. 1/2 teskje salt, eller etter smak
- 8. 1 teskje malt hvit eller svart pepper, eller etter smak
- 9. 5 ss smør
- 10. 5 ss hvetemel
- 11. 2 kopper melk
Fremgangsmåte
- 11. Bland poteter, selleri, løk, skinke og vann i en kjele. Kok opp, la det småkoke over middels varme til potetene er møre, ca. 10 til 15 minutter. Rør inn kyllingbuljong, salt og pepper. 2. Smelt smør i en separat kjele over middels lav varme. Visp inn mel med en gaffel, og kok mens du rører konstant til det tykner, ca. 1 minutt. Rør forsiktig inn melk for å unngå klumper til all melken er tilsatt. Fortsett å røre over middels lav varme til det tykner, 4 til 5 minutter. 3. Rør melkeblandingen inn i kjelen med suppen, og kok opp til suppen er gjennomvarm. Server umiddelbart.