Hello Fresh Mobile Banner
Slamrende svenske kjøttboller

Slamrende svenske kjøttboller

Lær hvordan du lager smakfulle svenske kjøttboller med denne enkle oppskriften. Perfekt for en rask og velsmakende hovedrett for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 4 spiseskjeer smør
  • 2. 1 løk, finhakket (sett til side 1/4 kopp)
  • 3. 2 spiseskjeer finhakket hvitløk
  • 4. 1 kopp ferske brødsmuler
  • 5. 1 1/2 pund kjøttdeigblanding (svin, storfe, kalv)
  • 6. 2 teskjeer kosher-salt
  • 7. 2 teskjeer knust svart pepper
  • 8. 1/2 teskje malt allehånde
  • 9. 1/2 teskje, pluss en klype cayennepepper
  • 10. 2 spiseskjeer hakkede persilleblader
  • 11. 1 egg, pisket
  • 12. 3 spiseskjeer hvetemel
  • 13. 1/4 kopp hvitvin
  • 14. 1 1/2 til 2 kopper storfefsbuljong
  • 15. 2 spiseskjeer sherryeddik
  • 16. 1 kopp rømme
  • 17. 1/4 pund Gruyère, skåret i tynne skiver med en ostehøvel
  • 18. 3 spiseskjeer hakket gressløk

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 160 grader Celsius.
  2. 22. I en stor stekepanne over middels høy varme, tilsett 2 spiseskjeer smør. Tilsett løk og hvitløk og kok til de er myke, ca. 3 til 4 minutter. La det avkjøle i 5 minutter, og tilsett deretter brødsmulene. Legg kjøttet, salt, pepper, allehånde, cayennepepper og persille i en middels stor bolle. Tilsett brødsmulene og bland godt til alle ingrediensene er jevnt fordelt. Rør inn det sammenpiskede egget og bland godt. Bruk en rause teskje av kjøttblandingen til å forme små kjøttboller. Legg kjøttbollene på et bakepapirkledd stekebrett og stek i 15 til 20 minutter.
  3. 33. I den samme pannen som løken ble kokt i, tilsett de resterende 2 spiseskjeene smør. Tilsett den reserverte 1/4 koppen løk og kok over middels høy varme til det får en svak farge, ca. 4 til 5 minutter. Rør inn melet og lag en jevning. Kok i 1 minutt, og tilsett deretter vin og buljong. La det småkoke til sausen tykner, ca. 3 til 4 minutter. Rør inn sherryeddik og rømme, og visp til det er glatt. Hell sausen over kjøttbollene, og strø ost og gressløk på toppen. Sett kjøttbollene i ovnen til osten er smeltet. Overfør kjøttbollene til et serveringsfat og server.