Bakt Ziti I

Bakt Ziti I

Lær å lage deilig bakt ziti med ost og tomatsaus. En enkel oppskrift som passer perfekt til hverdagsmiddag eller fest. Nydelig og mettende rett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1. 1 pund tørr ziti-pasta
  • 2. 1 løk, hakket
  • 3. 1 pund magert kjøttdeig av storfe
  • 4. 2 (26 unse) glass med spaghetti saus
  • 5. 6 unser provoloneost, skivet
  • 6. 1 1/2 kopper rømme
  • 7. 6 unser mozzarellaost, revet
  • 8. 2 ss revet parmesanost

Fremgangsmåte

  1. 11. Kok opp en stor kjele med lett saltet vann. Tilsett ziti-pasta og kok til al dente, ca. 8 minutter; sil av vannet.
  2. 22. I en stor stekepanne, brun løk og kjøttdeig over middels varme. Tilsett spaghettisaus og la det småkoke i 15 minutter.
  3. 33. Forvarm ovnen til 350 grader F (175 grader C). Smør en 9x13 tommers ildfast form. Legg lagvis som følger: 1/2 av ziti-pastaen, Provolone-ost, rømme, 1/2 av sausblandingen, resterende ziti, mozzarella-ost og resterende sausblanding. Topp med revet Parmesan-ost.
  4. 44. Stek i 30 minutter i den forvarmede ovnen, eller til osten er smeltet.