
Store, myke ingefærkjeks
Lær å lage deilige, myke ingefærkjeks med krydret smak. Perfekt for høytiden eller som en søt snack. Enkel oppskrift for alle nivåer.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 24
bakeverk
Sesong: høst
Ingredienser
- 1. 2 1/4 kopper hvetemel
- 2 teskjeer malt ingefær
- 1 teskje natron
- 3/4 teskje malt kanel
- 1/2 teskje malt nellik
- 1/4 teskje salt
- 3/4 kopp margarin, myknet
- 1 kopp hvitt sukker
- 1 egg
- 1 spiseskje vann
- 1/4 kopp melasse
- 2 spiseskjeer hvitt sukker
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 350 grader F (175 grader C). Sikt sammen mel, ingefær, natron, kanel, nellik og salt. Sett til side.
- 2I en stor bolle, rør sammen margarin og 1 kopp sukker til det er lyst og luftig. Tilsett egget, og rør deretter inn vannet og melassen. Gradvis rør de siltede ingrediensene inn i melasseblandingen. Form deigen til valnøttstore kuler, og rull dem i de gjenværende 2 spiseskjeene med sukker. Plasser kjeksene 2 tommer fra hverandre på en usmurt kjeksplate, og trykk dem lett ned.
- 3Stek i 8 til 10 minutter i den forvarmede ovnen. La kjeksene avkjøles på bakebrettet i 5 minutter før du flytter dem over på en rist for å avkjøles helt. Oppbevar i en lufttett beholder.