
Hvitløkskylling
Lær å lage saftig hvitløkskylling med smakfull marinade. Perfekt for en rask middag eller helgekos. Enkelt, sunt og fullt av smak!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1/4 kopp olivenolje
- 2 fedd hvitløk, knust
- 1/4 kopp italiensk krydderbrødsmuler
- 1/4 kopp revet parmesanost
- 4 skinnfrie, benfrie kyllingbrysthalvdeler
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 425 grader F (220 grader C).
- 2Varm olivenolje og hvitløk i en liten kjele på svak varme til det er varmet, i 1 til 2 minutter. Overfør hvitløk og olje til en grunn bolle.
- 3Bland brødsmuler og parmesanost i en annen grunn bolle.
- 4Dypp kyllingbrystene i olivenolje-hvitløk-blandingen ved hjelp av tang; overfør til brødsmuleblandingen og snu for å jevnt dekke. Overfør dekket kylling til en grunn ildfast form.
- 5Stek i den forvarmede ovnen til det ikke lenger er rosa og saftene er klare, i 30 til 35 minutter. Et øyeblikkelig lesetermometer satt inn i midten bør vise minst 165 grader F (74 grader C).