ost på brød

ost på brød

Lær hvordan du lager deilig cheese on toast på en enkel måte. Perfekt som frokost eller snack. Rask, smakfull og enkel å lage!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 2
frokost

Ingredienser

  • 1. 2 til 3 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
  • 4 til 5 kvister fersk timian, vasket, tørket og uten stilker
  • 1 brød italiensk brød, skåret i 16 skiver på skrå, ca. 1 tomme tykke
  • Koshersalt
  • 450 gram fersk, syrlig geitost, helst i loggform, skåret i 16 skiver
  • Havsalt

Fremgangsmåte

  1. 1Det jeg liker best med en oppskrift som denne er at du har en sjanse til å vise frem din favorittype ost på en måte som er vanskelig for folk å motstå. Jeg liker geitost for den "syrlige" faktoren og den myke teksturen. Dette passer utmerket sammen med en skål med min kyllingsuppe, men kan virkelig passe til hvilken som helst suppe for den "trøstende" faktoren.
  2. 2Varm opp en stor stekepanne på middels varme og tilsett olivenoljen. Når oljen begynner å ryke lett, slår du av varmen og tilsetter timianbladene. Timianen skal lage en knitrende lyd når den treffer oljen, noe som koker den litt og demper smaken. Legg brødet i ett lag. Skru på varmen igjen og kok over middels varme til den første siden blir gyllenbrun, ca. 2 til 3 minutter.
  3. 3Bruk en tang til å vende ristetene på den andre siden og krydre med kosher-salt. Topp hver runde med en skive ost og fortsett å koke dem på veldig lav varme eller med varmen av i ytterligere 2 til 3 minutter. Juster krydderet med havsalt etter smak. Server alene eller sammen med suppen, hvis ønskelig.