Danish Pastry

Danish Pastry

Lær hvordan du lager deilige danske wienerbrød hjemme med vår enkle oppskrift. Perfekt til frokost eller kaffe. Enkel å følge steg-for-steg-instruksjoner.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 1/4 kopp melk
  • 2. 1 1/2 unser fersk gjær eller 2 pakker (hver på 1/4 unser) tørrgjær
  • 3. 4 kopper usøtet, hvetemel
  • 4. 1/3 kopp sukker
  • 5. 1 1/2 teskjeer salt
  • 6. 4 spiseskjeer kaldt usaltet smør
  • 7. 3 egg
  • 8. 1/3 kopp usøtet, hvetemel
  • 9. 3 1/2 staver (14 unser) kaldt usaltet smør

Fremgangsmåte

  1. 11. Varm opp melken til lunkent, omtrent 100 grader. Fjern fra varmen, hell den i en bolle og rør inn gjæren. Sett til side mens du forbereder de andre ingrediensene. Ha mel, sukker og salt i en bolle med en kjøkkenmaskin utstyrt med metallblad; puls for å blande. Tilsett de 4 spiseskjeene smør og puls til smøret er absorbert og blandingen er pulveraktig i utseende. Tilsett egg og melk-blandingen og fortsett å pulsere til deigen former seg til en ball. Hvis deigen nekter å danne en ball, tilsett opptil 3 spiseskjeer mer mel, én spiseskje av gangen, og puls ett eller to ganger mellom hver tilsetning.
  2. 22. For å blande for hånd, bland mel, salt og sukker i en bolle og rør godt for å blande. Gni inn smør med hånden, og pass på at blandingen forblir kald og pulveraktig. Pisk eggene til de er flytende og tilsett dem i melblandingen sammen med gjær-melk-blandingen. Rør kraftig med en slikkepott for å danne en deig.
  3. 33. Dekk bollen med plastfolie og la den hvile i 5 minutter. Skrap deigen ut på en melet overflate og brett den over seg selv 6 eller 8 ganger, og strø med opptil 3 spiseskjeer mer mel hvis deigen er veldig myk. Pakk deigen inn i plastfolie og sett den i kjøleskapet i 1 til 8 timer.
  4. 44. Etter at deigen har blitt kald, forbered smør: Ha halvparten av melet på arbeidsflaten og legg smøret oppå. Strø resten av melet over smøret og bank det med en kjevle for å myke det opp til en smidig konsistens. Skrap smøret sammen og form det til en sylinder. Fjern umiddelbart deigen fra kjøleskapet og trykk den ut til en 15 x 30 cm rektangel på en lett melet overflate. Fordel små klatter av smør i en 15 x 23 cm rektangel nær den nærmeste enden av deigen, og dekk deigen så fullstendig som mulig. Brett den øverste (uten smør) delen av deigen ned over midtseksjonen, og den nederste (med smør) oppover for å dekke den. Plasser deigen slik at bretten er på venstre side, og rull deigen tilbake til sin opprinnelige størrelse, og mel over overflaten og deigen etter behov. Brett begge korte ender inn mot midten av deigen, og brett igjen i midten, slik at det blir 4 lag. Flytt deigen slik at bretten igjen er på venstre side, og gjenta rulling og bretting. Pakk deigen dobbelt inn i plastfolie og sett den i kjøleskapet i flere timer eller over natten før bruk.