Hello Fresh Mobile Banner
Mulligatawny-suppe II

Mulligatawny-suppe II

oppskrift på mulligatawny suppe - en smakfull og krydret forrett som varmer godt i vintermånedene. enkel å lage og perfekt for kalde dager.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1 ss smør (klarnet smør) eller vegetabilsk olje
  • 2. 1 løk, hakket
  • 3. 4 hvitløksfedd, finhakket
  • 4. 2 teskjeer revet fersk ingefær
  • 5. 2 grønne chili, hakket
  • 6. 1/4 teskje malt kanel
  • 7. 1/4 teskje malt nellik
  • 8. 2 teskjeer malt korianderfrø
  • 9. 1 1/2 teskjeer malt spisskummen
  • 10. 1 teskje malt gurkemeie
  • 11. 4 kardemommekapsler, lett knuste
  • 12. 1 ss fersk curry, hakket
  • 13. 1 gulrot, hakket
  • 14. 1 eple, skrelt, kjernet og hakket
  • 15. 1 stor potet, skrelt og i terninger
  • 16. 1 kopp Masoor-dal (røde linser), skylt og avrente
  • 17. 8 kopper kyllingkraft
  • 18. 1 ss tamarindkonsentrat
  • 19. 1 ss sitronsaft
  • 20. 2 kopper kokosmelk
  • 21. 2 ss fersk koriander, hakket

Fremgangsmåte

  1. 11. Varm opp ghee eller vegetabilsk olje i en stor panne (bruk lav varme); kok løk, hvitløk, ingefær, chili, krydder og curryløv, under omrøring, til løken er lett brunet og blandingen er aromatisk. Ikke la løken bli for brun, ellers vil suppen få en brent smak.
  2. 22. Tilsett gulrot, eple, potet, dhal og kyllingkraft i pannen; la det småkoke under lokk i omtrent 15 minutter, eller til grønnsakene er akkurat møre. Fjern kardemomapodene og curryløvene.
  3. 33. Kjør suppen glatt med en stavmikser eller i en blender, i porsjoner, til den er helt jevn. Hell tilbake i pannen. Tilsett tamarind, sitronsaft, kokosmelk og frisk koriander; rør om til det er gjennomvarmt.