
Fersk jordbærsaus
oppskrift på frisk jordbærsaus som passer perfekt til desserter, vafler og iskrem. enkel å lage med få ingredienser. perfekt for sommeren!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1. 1 pint ferske jordbær, renset
- 2. 1/4 kopp hvitt sukker, eller mer etter smak
- 3. 2 spiseskjeer vann
- 4. 1/2 teskje balsamicoeddik
- 5. 2 spiseskjeer vann
- 6. 1 teskje maisstivelse
Fremgangsmåte
- 11. Bland jordbær, sukker, 2 spiseskjeer vann og balsamicoeddik i en kjele, og la det småkoke over middels varme.
- 22. Skru ned varmen til medium-lav, dekk til, og la det småkoke i 15 minutter.
- 33. Visp sammen 2 spiseskjeer vann og maisstivelse i en liten bolle.
- 44. Visp maisstivelsen inn i jordbærblandingen. Kok opp, rør konstant, til blandingen tykner, i 1 til 2 minutter. Ta av varmen.
- 55. Hell blandingen over i en blender og kjør til den er jevn og glatt.