
Jays Signatur Pizzabunn
Lær å lage Jay’s Signature Pizza Crust med enkel oppskrift. Perfekt for pizzaelskere som vil ha en sprø, smakfull bunn hjemme. Enkel og rask å lage!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 2 1/4 teskjeer tørrgjær
- 1/2 teskje brunt sukker
- 1 1/2 kopper varmt vann (110 grader F/45 grader C)
- 1 teskje salt
- 2 ss olivenolje
- 3 1/3 kopper hvetemel
Fremgangsmåte
- 1I en stor bolle, løs opp gjæren og brunt sukker i vannet, og la det stå i 10 minutter.
- 2Rør saltet og oljen inn i gjærblandingen. Bland inn 2 1/2 kopper mel.
- 3Hell deigen ut på en ren, godt melet overflate, og elt inn mer mel til deigen ikke lenger er klissete. Legg deigen i en godt oljet bolle, og dekk til med et klede. La deigen heve til dobbel størrelse; dette bør ta omtrent 1 time. Slå ned deigen og form en stram ball. La deigen hvile i ett minutt før du kjevler den ut. Bruk til din favorittpizzaoppskrift.
- 4Forvarm ovnen til 425 grader F (220 grader C). Hvis du baker deigen på en pizzastein, kan du legge på fyllet og steke umiddelbart. Hvis du baker pizzaen i en form, smør lett formen og la deigen heve i 15 eller 20 minutter før du legger på fyllet og steker den.
- 5Stek pizzaen i forvarmet ovn til osten og skorpen er gyllenbrun, omtrent 15 til 20 minutter.