Sveitsisk smørkrem

Sveitsisk smørkrem

lær hvordan du lager swiss buttercream, en luftig og deilig krem som passer perfekt til kaker og bakverk. enkel oppskrift og tips for perfekte resultater.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 12
dessert

Ingredienser

  • 1. 1. 3/4 kopp sukker
  • 2. 2 teskjeer ferskpresset sitronsaft
  • 3. En klype fint salt
  • 4. 4 store eggehviter
  • 5. 3 staver (12 unser) usaltet smør, kuttet i 3,8 cm store biter, romtemperert
  • 6. Forslag til smakstilsetninger (se nedenfor)

Fremgangsmåte

  1. 11. Kok opp noen centimeter vann i en kjele som kan romme en varmebestandig bolle til blenderen over vannet.
  2. 22. Tilsett sukker, sitronsaft, salt og eggehviter i blandebollen, og visp sammen for hånd. Sett bollen over det kokende vannet og visp til blandingen er varm å ta på og sukkeret er helt oppløst. Overfør til en standmixer utstyrt med visp og pisk på middels høy hastighet til blandingen er avkjølt og eggehvitene danner stive topper, ca. 10 til 15 minutter.
  3. 33. Tilsett et par biter smør om gangen, og sørg for at bitene er godt innarbeidet før du tilsetter mer. Når alt smøret er tilsatt, fortsett å vispe på middels høy hastighet. Blandingen vil synke sammen og se skilt ut. Fortsett å vispe til smørkremen igjen binder seg til en jevn og smørbar konsistens. Rør sakte inn den valgfri smakstilsetningen mens du pisker til glatt og lett. (Hvis frostingen er veldig myk eller begynner å skille seg, sett den i kjøleskapet til den har stivnet, men fortsatt er smørbar, og pisk deretter opp igjen til den er lett før bruk.)
  4. 44. Sjokolade:
  5. 55. Ta smørkremen ut av standmikseren og over i en stor bolle. Vend inn i tre omganger 170 gram smeltet og avkjølt mørk sjokolade.
  6. 66. Sitrus:
  7. 77. Rør inn skallet av en halv sitron eller appelsin.
  8. 88. Alkoholholdig:
  9. 99. Rør inn 2 spiseskjeer kaffelikør og 1 spiseskje vodka.