
Fransk omelett
Lær hvordan du lager en klassisk french omelet med denne enkle oppskriften. Perfekt til frokost eller brunch, rask å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 2
frokost
Ingredienser
- 2 store egg
- 2 spiseskjeer melk
- En klype kosher salt og nykvernet svart pepper
- 1 spiseskje usaltet smør
- Omelettfyllforslag, valgfritt, følg.
Fremgangsmåte
- 1Bland eggene, melk, salt og pepper i en middels stor bolle, og rør godt med en gaffel eller visp.
- 2Sett en tallerken ved komfyren. Varm opp en liten (ca. 15 cm) krydret omelettpanne eller non-stick stekepanne over middels høy varme. Når pannen er varm, tilsett smør (det skal syde lett). Rull pannen for å fordele smøret når det smelter. Når smøret slutter å syde og skummet legger seg, heller du i eggene. La eggene varme litt, og rør deretter kraftig med en varmebestandig slikkepott, og pass på å inkludere sidene av eggeblandingen av og til, slik at omeletten blir jevnt stekt. Når eggene akkurat har stivnet, banker du forsiktig pannen mot komfyren for å løsne omeletten. Sjekk at den ikke sitter fast i sidene eller bunnen av pannen; hvis den gjør det, løsne den med en varmebestandig slikkepott. Hold pannen i en vinkel på 45 grader mot komfyren, og brett forsiktig omeletten som et forretningsbrev. La den koke til ønsket stekegrad, ved å løfte pannen eller redusere varmen for å unngå at den blir brent. (En klassisk omelett skal ikke ha noen bruning.) Overfør omeletten til en varm tallerken og server.
- 3Forslag til fylle til omelett: Det finnes mange ulike fylle, både rå og kokte, søte og salte. Her er et utgangspunkt, men føl deg fri til å improvisere. Når eggene er stivnet, kan du tilsette disse ingrediensene før du bretter omeletten. En alternativ metode, spesielt for delikate fylle som crème fraîche og urter, fersk frukt eller kaviar, er å rulle omeletten og deretter skjære et snitt i toppen, som en kokt potet, og fylle den.
- 4- 1 ss finhakkede friske urter, som italiensk persille, basilikum, dill, estragon, gressløk, timian og chervil. Bruk urtene alene eller i kombinasjon, for eksempel den klassiske blandingen fine urter (like deler persille, chervil, gressløk og estragon). Pensle den ferdige omeletten med smør og dryss over ekstra urter. Urter kan også tilsettes i eggeblandingen for å gi mer smak.
- 5- 2 til 3 ss kokte grønnsaker, som hakket asparges, spinat eller andre grønne blader, zucchini, sopp, aubergine eller paprika.
- 6- 2 ss hakket fersk tomat eller avokado.
- 7- 2 ss revet ost, som Gruyère, geitost, Cheddar, Monterey Jack, Gouda eller Feta.
- 8- 1 ss currantgelé, og deretter dryss over med melis eller melis-sukker.
- 9- 2 ss hakket prosciutto eller annen skinke, smuldret kokt bacon eller annen spekemat.
- 10- 1 til 2 ss hakket røkt laks eller ørret, med en spiseskje rømme, kremost eller crème fraîche.
- 11- 1 ss honning med 1 ss ricottaost.
- 12- 2 til 3 ss skivede epler, pærer eller jordbær, alene eller sammen med en komplementær ost.