Chiafrøpudding

Chiafrøpudding

oppskrift på chia seed pudding, en enkel og sunn dessert perfekt for sommeren. lær hvordan du lager den steg for steg og nyt en frisk snack eller frokost.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1 kopp vanilje-smakende usøtet mandelmelk
  • 1 kopp naturell lavfett (2 prosent) gresk yoghurt
  • 2 spiseskjeer ren lønnesirup (helst grade B), pluss 4 teskjeer til servering
  • 1 teskje ren vaniljeekstrakt
  • Kasjersalt
  • 1/4 kopp chiafrø
  • 1 pint jordbær, renset og hakket
  • 1/4 kopp skivede mandler, ristet

Fremgangsmåte

  1. 1I en middels stor bolle, visp forsiktig sammen mandelmelk, yoghurt, 2 spiseskjeer lønnesirup, vanilje og 1/8 teskje salt til det er akkurat blandet. Rør inn chiafrøene; la stå i 30 minutter. Rør om for å fordele frøene hvis de har lagt seg. Dekk til og sett i kjøleskapet over natten.
  2. 2Neste dag, i en middels stor bolle, vend bærene med de resterende 4 teskjeene lønnesirup. Bland inn mandlene.
  3. 3Fordel puddingen i 4 skåler eller glass; legg bærrøren oppå og server.
  4. 4Fotograf: Kana Okada