
Tørkede tomater
lær hvordan du lager perfekte ovnstørkede tomater med vår enkle oppskrift. ideell for smakfulle retter og oppbevaring hele året.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 195 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 12 modne Roma-tomater
- Olivenolje
- Koshersalt
- Pepper
- 1 teskje tørket timian
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 275 grader.
- 2Skjær hver tomat i to på langs, uten å fjerne kjernen. Deretter skjærer du hver del i to igjen, på tvers, slik at du får fire like store skiver fra hver tomat. Press ut eller klem ut frøposene.
- 3Lett børst en stor bakeplate med olivenolje. Fordel tomatskivene på bakeplaten. Pensle toppene av tomatene lett med mer olje, og strø deretter rikelig med salt, pepper og timian.
- 4Sett tomatene i ovnen og stek til de er dehydrert, men fortsatt litt fleksible, ca. 2 timer (sjekk etter 1 1/2 time og pass på at de ikke blir brent).