Tørkede tomater

Tørkede tomater

lær hvordan du lager perfekte ovnstørkede tomater med vår enkle oppskrift. ideell for smakfulle retter og oppbevaring hele året.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 195 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 12 modne Roma-tomater
  • Olivenolje
  • Koshersalt
  • Pepper
  • 1 teskje tørket timian

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 275 grader.
  2. 2Skjær hver tomat i to på langs, uten å fjerne kjernen. Deretter skjærer du hver del i to igjen, på tvers, slik at du får fire like store skiver fra hver tomat. Press ut eller klem ut frøposene.
  3. 3Lett børst en stor bakeplate med olivenolje. Fordel tomatskivene på bakeplaten. Pensle toppene av tomatene lett med mer olje, og strø deretter rikelig med salt, pepper og timian.
  4. 4Sett tomatene i ovnen og stek til de er dehydrert, men fortsatt litt fleksible, ca. 2 timer (sjekk etter 1 1/2 time og pass på at de ikke blir brent).