
Jordbærpai II
Oppdag en enkel oppskrift på jordbærpai som imponerer. Perfekt for sommerens kveldsstunder, med friske bær og sprø bunn. En favoritt i bakst!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Sesong: sommer
Ingredienser
- 1 (9 tommers) paibunn, stekt
- 1 kvart ferske jordbær
- 1 kopp hvitt sukker
- 3 spiseskjeer maisstivelse
- 3/4 kopp vann
- 1/2 kopp kremfløte
Fremgangsmåte
- 1Arranger halvparten av jordbærene i en stekt paibunn. Mos de resterende bærene og bland dem med sukker i en middels stor kjele. Sett kjelen over middels varme og kok opp, rør hyppig.
- 2I en liten bolle, visp sammen maisstivelse og vann. Rør gradvis inn maisstivelsesblandingen i den kokende jordbærblandingen. Reduser varmen og la det småkoke til det tykner, ca. 10 minutter, mens du rører kontinuerlig. Hell blandingen over bærene i paibunnen. La den avkjøle i flere timer før servering.
- 3I en liten bolle, pisk krem til myke topper dannes. Server hver skive av pai med en klatt pisket krem.