Ekte tysk potetsalat

Ekte tysk potetsalat

Lær å lage en autentisk tysk potetsalat med denne enkle oppskriften. Perfekt for sommergrillen eller som en smakfull siderett. Enkel å lage hjemme!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Sesong: sommer

Ingredienser

  • 1. 1. 3 kopper terninger av skrelte poteter
  • 2. 2. 4 skiver bacon
  • 3. 3. 1 liten løk, hakket
  • 4. 4. 1/4 kopp hvit eddik
  • 5. 5. 2 spiseskjeer vann
  • 6. 6. 3 spiseskjeer hvitt sukker
  • 7. 7. 1 teskje salt
  • 8. 8. 1/8 teskje malt svart pepper
  • 9. 9. 1 spiseskje hakket frisk persille

Fremgangsmåte

  1. 11. Legg potetene i en kjele, og fyll på med nok vann til å dekke dem. Kok opp, og kok i ca. 10 minutter, eller til de lett kan stikkes gjennom med en gaffel. Sil av vannet, og sett til side for å avkjøle.
  2. 22. Legg baconet i en stor, dyp stekepanne over middels høy varme. Stek til det er brunt og sprøtt, og vend det etter behov. Ta det ut av pannen og sett til side.
  3. 33. Tilsett løk i baconfettet, og kok over middels varme til den er gyllen. Tilsett eddik, vann, sukker, salt og pepper i pannen. Kok opp, og legg deretter i potetene og persillen. Smuldre over halvparten av baconet. Varm opp, og overfør deretter til et serveringsfat. Smuldre resten av baconet over toppen, og server mens det er varmt.