
Grillet fersken Melba
oppskrift på grilled peach melba – en frisk og smakfull sommerdessert med grillede ferskner, vaniljeis og bringebær. perfekt for varme dager.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1. 3/4 kopp sukker, pluss 1 spiseskje
- 3/4 kopp vann
- 2 spiseskjeer ferskpresset sitronsaft, delt
- 1 vaniljestang, skrapt ut innholdet
- 4 mellomstore fersken, skrelt, kjernet og delt i to
- 8 unser frosne bringebær, tint
- Vaniljeis til servering
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Forvarm en grill til middels høy varme.
- 3Ha 3/4 kopp sukker, vann, 1 spiseskje sitronsaft og frøene fra vaniljestangen i en liten kjele, og sett den på høy varme.
- 4Kok opp blandingen og la den koke i 1 til 2 minutter. Ta den av varmen.
- 5Legg i ferskenene og øs sausen over dem. Sett til side.
- 6Ha bringebærene, den resterende 1 spiseskje sitronsaft og 1 spiseskje sukker i en food processor og kjør til puré.
- 7Sil blandingen gjennom et fint meskefilter over en liten bolle.
- 8Dekk til og sett i kjøleskapet.
- 9Når grillen er varm, legg ferskenene over direkte varme og grill i 3 til 4 minutter på hver side, eller til de er møre.
- 10Ta dem av varmen og legg dem i en beholder med sirupen, dekk med aluminiumsfolie og la dem hvile i 5 minutter.
- 11For å servere, legg iskremen i 4 skåler og topp hver med 2 ferskenhalvdeler.
- 12Øs bringebærsirupen over hver skål og server umiddelbart.