
Alpocalypse-kaker
oppskrift på alpocalypse cupcakes med fjellinspirert smak, perfekte som dessert eller til fest. enkel å lage og imponerer alle gane!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 12
dessert
Ingredienser
- 1 kopp kulturmelk
- 1/2 kopp vegetabilsk olje
- 1 teskje vaniljeekstrakt
- 2 egg
- 2 kopper sukker
- 1 3/4 kopper hvetemel
- 1/4 kopp kakehvetemel
- 3/4 kopp kakaopulver
- 2 teskjeer natron
- 1 teskje bakepulver
- 1 teskje salt
- 1 kopp varmt vann
- 1 spiseskje espressopulver
- Sjokolade-chipotle-trøffelfyll, oppskrift følger
- Sjokoladekrem, oppskrift følger
- 1 kopp piskefløte
- 1 kopp semisøte sjokoladebiter
- 1 teskje chipotle-pulver
- 450 gram usaltet smør
- 3/4 kopp kakaopulver, for eksempel Valrhona
- 6 kopper melis
- 1/2 kopp piskefløte
- 2 teskjeer vaniljeekstrakt
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 160 grader Celsius. Kled en muffins- eller cupcakeform med 24 muffinsformer.
- 2I en bolle med en håndmixer og flat visp, bland sammen kulturmelk, olje, vanilje og egg. I en separat bolle sikt sammen sukker, mel, kakaopulver, natron, bakepulver og salt. Tilsett de tørre ingrediensene litt etter litt i de våte, og bland til det akkurat er kombinert.
- 3Bland det varme vannet og espressopulveret i en kanne, og rør det forsiktig inn i blandingen. Fyll muffinsformene og stek i 20 minutter, og snu formen halvveis i steketiden. Ta ut av ovnen og avkjøl helt før du har på frosting.
- 4Fyll cupcakesene med sjokolade-chipotle-trøffelfyll. Pynt med sjokoladekrem.
- 5Varm opp fløten til kokepunktet over middels varme. Ha sjokoladene i en glassbolle og hell den varme fløten over. La det stå i minst 2 minutter. Overfør sjokoladekremen til en kjøkkenmaskin utstyrt med visp. Tilsett chipotle-pulveret. Pisk på middels hastighet til det er lyst og luftig.
- 6I en bolle med en kjøkkenmaskin utstyrt med flat visp, pisk smør og kakaopulver til det er godt blandet. Tilsett gradvis melis, kremfløte og vanilje, og pisk til det er luftig.



