Sjokoladecupcakes uten gluten

Sjokoladecupcakes uten gluten

oppskrift på glutenfrie mørke sjokoladecupcakes som er myke og smakfulle. perfekt som dessert eller til kaffekosen. enkel å lage og uten gluten.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 1 1/2 kopper glutenfritt allsidig mel
  • 2. 1 1/2 kopper kokos-sukker
  • 3. 1 kopp mørk sjokoladebiter
  • 4. 1 kopp kakaopulver
  • 5. 1/4 kopp kokosmel
  • 6. 2 teskjeer bakepulver
  • 7. 1 teskje natron
  • 8. 1 teskje xanthan gum
  • 9. 1/2 teskje salt
  • 10. 1 3/4 kopper kulturmelk
  • 11. 4 egg
  • 12. 3/4 kopp vegetabilsk olje
  • 13. 2 teskjeer vaniljeekstrakt

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F). Kled muffinsformene med papirformer.
  2. 22. Bland glutenfritt mel, kokosukker, mørke sjokoladebiter, kakaopulver, kokosmel, bakepulver, natron, xanthan gum og salt i en bolle; rør godt sammen.
  3. 33. Visp sammen kulturmelk, egg, vegetabilsk olje og vaniljeekstrakt i en annen stor bolle til det er godt blandet. Tilsett melblandingen; vend inn med en slikkepott til det er helt jevnt.
  4. 44. Fordel røren jevnt i muffinsformene, fyll hver omtrent halvfull.
  5. 55. Stek cupcakesene i den forvarmede ovnen til en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren, ca. 20 minutter. La dem avkjøle i formene i 5 minutter; overfør deretter til en avkjølingsrist for å avkjøle helt.