
Sjokoladecupcakes uten gluten
oppskrift på glutenfrie mørke sjokoladecupcakes som er myke og smakfulle. perfekt som dessert eller til kaffekosen. enkel å lage og uten gluten.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk
Ingredienser
- 1. 1 1/2 kopper glutenfritt allsidig mel
- 2. 1 1/2 kopper kokos-sukker
- 3. 1 kopp mørk sjokoladebiter
- 4. 1 kopp kakaopulver
- 5. 1/4 kopp kokosmel
- 6. 2 teskjeer bakepulver
- 7. 1 teskje natron
- 8. 1 teskje xanthan gum
- 9. 1/2 teskje salt
- 10. 1 3/4 kopper kulturmelk
- 11. 4 egg
- 12. 3/4 kopp vegetabilsk olje
- 13. 2 teskjeer vaniljeekstrakt
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F). Kled muffinsformene med papirformer.
- 22. Bland glutenfritt mel, kokosukker, mørke sjokoladebiter, kakaopulver, kokosmel, bakepulver, natron, xanthan gum og salt i en bolle; rør godt sammen.
- 33. Visp sammen kulturmelk, egg, vegetabilsk olje og vaniljeekstrakt i en annen stor bolle til det er godt blandet. Tilsett melblandingen; vend inn med en slikkepott til det er helt jevnt.
- 44. Fordel røren jevnt i muffinsformene, fyll hver omtrent halvfull.
- 55. Stek cupcakesene i den forvarmede ovnen til en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren, ca. 20 minutter. La dem avkjøle i formene i 5 minutter; overfør deretter til en avkjølingsrist for å avkjøle helt.