
Sago Plum Pudding I
Lær hvordan du lager sago plum pudding I, en klassisk og smakfull dessert. Perfekt for høytider og spesielle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 6
dessert
Ingredienser
- 1 ¼ unser perlesago
- 1 kopp melk
- 1 teskje natron
- 5/8 kopp mørkbrunt sukker
- 2 kopper ferske brødsmuler
- ½ kopp gylne rosiner
- ½ kopp tørkede currants
- ½ kopp hakkede dadler
- 2 egg, lett pisket
- ¼ kopp smør, smeltet
Fremgangsmåte
- 1Bland sago og melk i en liten bolle; dekk til og sett i kjøleskapet i 8 timer eller over natten.
- 2Smør en puddingform med 6 kopper kapasitet.
- 3Rør sammen sago blanding og natron i en stor bolle til natron er oppløst. Rør inn brunt sukker, brødsmuler, rosiner, currants, dadler, egg og smør til det er godt blandet. Skje blandingen i den forberedte formen. Legg et stykke vokspapir eller bakepapir over toppen av formen og fest lokket.
- 4Plasser formen på en rist eller et fat i en stor gryte, og fyll gryten med kokende vann til det når halvveis opp på sidene av formen. Kok opp vannet igjen, reduser deretter varmen, dekk til og la det småkoke i 3 1/2 til 4 timer, tilsett mer vann etter behov, til puddingen er fast.