Jordbærmarengskake (Mostachon)
Lær hvordan du lager en herlig jordbærmeringkake (mostachon) med sprø bunn og luftige marengs. Perfekt for sommerens feiringer og spesielle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1. Non-stick koke spray
- 2. 4 eggehviter
- 3. 1 kopp granulert sukker
- 4. 1 teskje vaniljeekstrakt
- 5. 1/2 teskje bakepulver
- 6. En klype salt
- 7. 1 kopp hakkede valnøtter
- 8. Én 15,8-unse pakke Maria-kjeks, hakket
- 9. 8 unser (1 kopp) kremost
- 10. 1/2 kopp rømme
- 11. 1/2 kopp melis
- 12. 1 teskje vaniljeekstrakt
- 13. 1 1/2 pund ferske skivede jordbær til pynt
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2For kaken: Forvarm ovnen til 180 grader Celsius. Spray en 23 cm rund, non-stick springform med non-stick bakefett.
- 3I en elektrisk mikser på høy hastighet, pisk eggehvitene til myke topper dannes. Tilsett sukkeret sakte, deretter vanilje, bakepulver og salt mens du fortsetter å piske, i omtrent 2 minutter til. Slå av mikseren og vend forsiktig inn valnøttene og Maria-kjeksene. Hell røren i den forberedte formen. Stek i 30 til 40 minutter.
- 4For glasuren: I en elektrisk mikser, pisk kremost, rømme, melis og vaniljeekstrakt til myke topper dannes og blandingen er glatt.
- 5For å montere: Ta kaken ut av ovnen. La den avkjøle i 15 minutter. Fjern springformen. Bruk en spatel til å fordele glasuren jevnt over hele kaken. Pynt med jordbærene og server.