Friterte kylling-BLT-smeltet sandwich

Friterte kylling-BLT-smeltet sandwich

oppskrift på en saftig fried chicken blt melt med sprø bacon, fersk salat og smeltet ost. perfekt for en rask lunsj eller middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 ss Dijon-sennep
  • 1 ss honning
  • 1 ss majones
  • 2 rester av kokte, ben- og skinnfrie kyllingbryst (hver på 170 gram)
  • 4 skiver bacon
  • Vegetabilsk olje, til steking
  • 2 myke brødskiver til sandwich, delt
  • 3/4 kopp hvetemel
  • 1 ts kosher salt
  • 1/2 ts hvitløkspulver
  • 1/2 ts paprika
  • 1/4 ts nykvernet svart pepper
  • 1 kopp kulturmelk
  • 2 ts sterk saus
  • 4 skiver Cheddar-ost
  • 2 blader isbergsalat
  • 2 skiver storfekjøtt-tomat

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2For honning-sennepssausen: Bland sammen sennep, honning og majones i en liten bolle, og oppbevar i kjøleskapet til den skal brukes.
  3. 3For den stekte kylling-BLT-melten: Forvarm ovnen til 200 grader Celsius. Legg et bakepapir på et stekebrett.
  4. 4Ta den pochierte kyllingen ut av kjøleskapet og la den komme til romtemperatur.
  5. 5Legg baconbitene på det forberedte stekebrettet og stek til de er sprø, ca. 20 minutter. La dem renne av på en tallerken med papirhåndkle.
  6. 6Hell 3,8 cm olje i en høyside støpejernspanne (pass på at du er under halvveis i høyden) og varm opp til en temperatur på 190 grader Celsius. Mens oljen varmes, rist bollene i den fortsatt varme ovnen.
  7. 7Visp sammen mel, salt, hvitløkspulver, paprika og svart pepper i en ildfast form. I en annen form, visp sammen kulturmelk og hot sauce. Skjær hver kyllingbryst i to på tvers. Dypp kyllingen i kulturmelken, la overflødig renne av, og vend deretter i melet. Legg forsiktig kyllingen i den varme oljen og stek til den er gyllen og sprø, ca. 1–2 minutter på hver side. Ta opp og la renne av på papirhåndkle. Legg umiddelbart osteskivene over kyllingbitene slik at de kan begynne å smelte.
  8. 8Smør de skjulte sidene av bollene med honning-sennepssausen. Legg to stykker stekt kylling i bunnen av hver bolle, og topp med to skiver bacon, litt salat, en skive tomat og mer saus om ønskelig. Sett bollene sammen og nyt.