
Pasta Pomodoro
Lær å lage klassisk Pasta Pomodoro med friske tomater, hvitløk og basilikum. En rask, enkel og smakfull rett for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1. 1 pakke angel hair-pasta (16 unse)
- 2. 1/4 kopp olivenolje
- 3. 1/2 løk, hakket
- 4. 4 hvitløksfedd, finhakket
- 5. 2 kopper roma (plomme)tomater, hakket
- 6. 2 spiseskjeer balsamicoeddik
- 7. 1 boks (10,75 unse) lavsaltet kyllingbuljong
- 8. knust rød pepper etter smak
- 9. nykvernet svart pepper etter smak
- 10. 2 spiseskjeer hakket fersk basilikum
- 11. 1/4 kopp revet Parmesanost
Fremgangsmåte
- 11. Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann. Tilsett pasta og kok i 8 minutter eller til den er al dente; sil av vannet.
- 22. Hell olivenolje i en stor, dyp stekepanne over høy varme. Surr løk og hvitløk til de er lett brune. Reduser varmen til middels høy og tilsett tomater, eddik og kyllingkraft; la det småkoke i omtrent 8 minutter.
- 33. Rør inn rød paprika, svart pepper, basilikum og den kokte pastaen, og vend godt sammen med sausen. La det småkoke i ytterligere ca. 5 minutter før servering, toppet med revet ost.