
Basilikumreker
Lær å lage smakfulle basilikumreker med friske urter. En rask og enkel rett som passer perfekt som forrett eller lett hovedrett. Perfekt for sommermåltider!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Sesong: sommer
Ingredienser
- 1 ½ spiseskjeer olivenolje
- ¼ kopp smør, smeltet
- 1 ½ sitroner, saftet
- 3 spiseskjeer Dijon-sennep (for eksempel Grey Poupon Country Mustard™)
- ½ kopp finhakkede ferske basilikumblader
- 3 fedd hvitløk, finhakket
- salt etter smak
- hvit pepper
- 3 pund ferske reker, skrelte og renset
- grillspyd
Fremgangsmåte
- 1I en grunn, ikke-porøs skål eller bolle, bland sammen olivenolje og smør som er smeltet. Rør inn sitronsaft, sennep, basilikum og hvitløk, og krydre med salt og hvit pepper. Tilsett reker, og vend dem godt i blandingen. Dekk til, og sett i kjøleskapet i 1 time.
- 2Forvarm grillen til høy varme. Ta rekene ut av marinaden, og tre dem på spyd. Kast marinaden.
- 3Lett olj grillristen, og legg spyd på den forvarmede grillen. Stek i 4 minutter, snu en gang, eller til rekene er ugjennomsiktige.