
Røkt hel kalkun
Lær hvordan du røyker en hel kalkun med denne enkle oppskriften. Perfekt til høytider eller spesielle anledninger. En smakfull og saftig rett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 270 minutter
Porsjoner: 8
hovedrett
Ingredienser
- 1. En fersk hel kalkun (15 til 17 pund), tørket av med papirhåndklær
- Rapsolje, til pensling
- Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 1 kopp kyllingkraft
- 2 spiseskjeer honning
- 2 spiseskjeer eplecidereddik
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Spesialutstyr: trekullchips (for eksempel hickory, eple- eller pecan-ved) som er bløtlagt i kaldt vann i minst 4 timer og opptil 48 timer; en kullgrill eller røykovn.
- 3Ta kalkunen ut av kjøleskapet og la den hvile i 30 minutter til 1 time før koking.
- 4I mellomtiden, forbered en kullgrill eller røykovn for indirekte varme, på omtrent 135 grader Celsius.
- 5Strø trekullchips (for eksempel hickory, eple- eller pecan-ved) som har vært bløtlagt i kaldt vann i minst 4 timer og opptil 48 timer, og la dem bli glødende før koking.
- 6Plasser kalkunen i en stekeplate med rist. Pensle hele kalkunen med olje og krydre rikelig med salt og pepper.
- 7Plasser kalkunen i grillen eller røykovnen og kok i 45 minutter.
- 8I mellomtiden, bland kyllingkraft, honning og eddik.
- 9Pensle kalkunen etter 45 minutters koking.
- 10Gjenta penslingen hver 45. minutt til den indre temperaturen i låret når 75 grader Celsius og brystet når 68 grader Celsius, omtrent 3 ½ til 4 ½ timer, avhengig av størrelsen på fuglen.
- 11Ta kalkunen ut på et stort skjærebrett og la den hvile i minst 20 minutter før utkutting.