Hello Fresh Mobile Banner
Røkt hel kalkun

Røkt hel kalkun

Lær hvordan du røyker en hel kalkun med denne enkle oppskriften. Perfekt til høytider eller spesielle anledninger. En smakfull og saftig rett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 270 minutter
Porsjoner: 8
hovedrett

Ingredienser

  • 1. En fersk hel kalkun (15 til 17 pund), tørket av med papirhåndklær
  • Rapsolje, til pensling
  • Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 1 kopp kyllingkraft
  • 2 spiseskjeer honning
  • 2 spiseskjeer eplecidereddik

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Spesialutstyr: trekullchips (for eksempel hickory, eple- eller pecan-ved) som er bløtlagt i kaldt vann i minst 4 timer og opptil 48 timer; en kullgrill eller røykovn.
  3. 3Ta kalkunen ut av kjøleskapet og la den hvile i 30 minutter til 1 time før koking.
  4. 4I mellomtiden, forbered en kullgrill eller røykovn for indirekte varme, på omtrent 135 grader Celsius.
  5. 5Strø trekullchips (for eksempel hickory, eple- eller pecan-ved) som har vært bløtlagt i kaldt vann i minst 4 timer og opptil 48 timer, og la dem bli glødende før koking.
  6. 6Plasser kalkunen i en stekeplate med rist. Pensle hele kalkunen med olje og krydre rikelig med salt og pepper.
  7. 7Plasser kalkunen i grillen eller røykovnen og kok i 45 minutter.
  8. 8I mellomtiden, bland kyllingkraft, honning og eddik.
  9. 9Pensle kalkunen etter 45 minutters koking.
  10. 10Gjenta penslingen hver 45. minutt til den indre temperaturen i låret når 75 grader Celsius og brystet når 68 grader Celsius, omtrent 3 ½ til 4 ½ timer, avhengig av størrelsen på fuglen.
  11. 11Ta kalkunen ut på et stort skjærebrett og la den hvile i minst 20 minutter før utkutting.